Haliç Üniversitesi Hızlı Erişim Kampüs Hayatı
WhatsApp

Beslenme ve Diyetetik (İngilizce)

Haliç Üniversitesi | Akademik | Fakülteler | Sağlık Bilimleri Fakültesi | Bölümler | Beslenme ve Diyetetik (İngilizce)
Program İçeriği

Beslenme ve Diyetetik Bilim Dalı, besinlerin üretiminden insan hücresinde kullanılmasına kadar geçen tüm aşamalarda, insanla besin arasındaki ilişkileri inceleyen bir bilim dalıdır. Bu bilim dalında eğitim-öğretim programı çerçevesinde; besinlerin sağlık üzerine etkilerinin belirlenmesi, üretimden tüketime kadar besinlerin geçirdiği tüm evrelerdeki değişimlerin irdelenmesi, bireylerin gereksinimlerine uygun beslenme programlarının düzenlenmesi, hastalıkların tedavisinde diyet programlarının hazırlanması,toplumun beslenmeye bağlı sağlık sorunlarının belirlenmesi ve değerlendirilmesi, toplumun bilinçlendirilmesi konuları incelenir.


ZEYNEP ÖZERSON

ZEYNEP ÖZERSON

Dr.Öğr.Üyesi

Bölüm Başkanı

zeynepozerson@halic.edu.tr

Daha Fazla Bilgi
ZEYNEP ÖZERSON

ZEYNEP ÖZERSON

Dr.Öğr.Üyesi

Bölüm Başkanı

zeynepkoc@halic.edu.tr

Daha Fazla Bilgi
AHMET MURAT GÜNAL

AHMET MURAT GÜNAL

Dr.Öğr.Üyesi

Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) Bölüm Bşk. Yrd.

ahmetmuratgunal@halic.edu.tr

Daha Fazla Bilgi
FATMA ÖZSEL ÖZCAN

FATMA ÖZSEL ÖZCAN

Dr.Öğr.Üyesi

Öğretim Üyesi

fatmaozselarac@halic.edu.tr

Daha Fazla Bilgi
NURAY ESRA AKSAKAL

NURAY ESRA AKSAKAL

Dr.Öğr.Üyesi

Öğretim Üyesi

nurayesraaksakal@halic.edu.tr

Daha Fazla Bilgi
EZGİ ARSLAN YÜKSEL

EZGİ ARSLAN YÜKSEL

Öğretim Görevlisi

Öğretim Elemanı

ezgiarslanyuksel@halic.edu.tr

Daha Fazla Bilgi
KARDELEN BÜŞRA EGE GÜNDÜZ

KARDELEN BÜŞRA EGE GÜNDÜZ

Öğretim Görevlisi

Öğretim Elemanı

kardelenegegunduz@halic.edu.tr

Daha Fazla Bilgi
BENSU ÖZCAN

BENSU ÖZCAN

Araştırma Görevlisi

Öğretim Elemanı

bensuozcan@halic.edu.tr

Daha Fazla Bilgi
TUBA KAHRAMAN

TUBA KAHRAMAN

Araştırma Görevlisi

Öğretim Elemanı

tubasezer@halic.edu.tr

Daha Fazla Bilgi
2020-2021 Güz Yarıyılında Lisans eğitim-öğretim yılında başlamıştır.
Beslenme ve Diyetetik, Lisans
Üniversitenin eğitim ve öğretim programlarına kabul edilecek öğrenci kontenjanları, ilgili kurulların ve Senatonun önerisi üzerine, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenir.

Üniversiteye öğrenci kabulü, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin belirlediği esaslar çerçevesinde yapılır. Beslenme ve Diyetetik Lisans Programı, lise ve dengi meslek liseleri çıkışlı, Üniversite Seçme ve Yerleştirme Sınavlarında aldıkları YGS-2 puanı ile bölüme girmeye hak kazanmış öğrencilere mesleki eğitim öğretim sağlamaktadır. Eğitim dili Türkçedir.

Süresi içinde kaydını yaptırmayan öğrenciler Üniversiteye kayıt olma hakkından vazgeçmiş sayılır ve herhangi bir hak talep edemezler. Ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile öğrenci alan bölümlere belirtilen süre içinde kesin kaydını yaptırmayan aday öğrenciler, kayıt haklarını kaybederler ve yerlerine yedek adaylar kesin kayıt hakkı kazanır.
Kuralları YÖK ve Haliç Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği çerçevesinde belirlenen yüksek lisans ve doktora programları başvurabilir.

(http://www.halic.edu.tr/tr/ogrenci-isleri/yonerge-ve-yonetmelikler/lisansustu-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi)

1.Yarıyıl Ders Planı

Ders KoduDers AdıT+U+LAKTSDers Türü
CCC0101Türk Dili/Turkish Language For Foreigners-I2+0+02Zorunlu
CCC0103History of Turkish Revolution and Atatürk's Principles-I2+0+02Zorunlu
CCC0105Advanced English I3+0+03Zorunlu
HLU0020Professional Ethics3+0+04Zorunlu
HSF1001Anatomy I2+0+03Zorunlu
HSF1003Physiology I2+0+03Zorunlu
HSF1010Microbiology2+0+02Zorunlu
NUT1001Chemistry I3+0+03Zorunlu
NUT1003Chemistry Laboratory I0+0+32Zorunlu
ARE1XX1Area Elective I (2 Adet)-6Seçmeli
HLU0110Introduction to Information Technology2+0+03Seçmeli
HSF0030Quality Management2+0+04Seçmeli
HSF0120Sign Language2+0+04Seçmeli
NUT1101Community and Health2+0+04Seçmeli
NUT1103Demographics and Health2+0+04Seçmeli
NUT1105Life Cycle in Nutrition3+0+04Seçmeli

2.Yarıyıl Ders Planı

Ders KoduDers AdıT+U+LAKTSDers Türü
CCC0102Türk Dili/Turkish Language For Foreigners-II2+0+02Zorunlu
CCC0104History of Turkish Revolution and Atatürk's Principles-II2+0+02Zorunlu
CCC0106Advanced English II3+0+03Zorunlu
CCC0130Carrier Planning2+0+02Zorunlu
HSF1002Anatomy II2+0+02Zorunlu
HSF1004Physiology II2+0+02Zorunlu
NUT1002Introduction to Nutrition3+0+03Zorunlu
NUT1004Chemistry II3+0+03Zorunlu
NUT1006Chemistry Laboratory II0+0+32Zorunlu
NUT1008Food Microbiology2+0+02Zorunlu
ARE1XX2Area Elective II (2 Adet)-8Seçmeli
HLU0070Communication Skills2+0+04Seçmeli
HSF0100Healthy Living and Physical Activity2+0+04Seçmeli
HSF1030Critical Thinking Skills2+0+04Seçmeli
NUT1102Economy2+0+04Seçmeli
NUT1104Basic Mathematics3+0+03Seçmeli
NUT1106Academic Translation and Writing Skills3+0+04Seçmeli

3.Yarıyıl Ders Planı

Ders KoduDers AdıT+U+LAKTSDers Türü
NUT2001Principles of Nutrition-I3+0+05Zorunlu
NUT2003Application of Nutritional Principles-I0+0+43Zorunlu
NUT2005Food Chemistry-I2+0+03Zorunlu
NUT2007Food Chemistry Analysis -I0+0+32Zorunlu
NUT2009Nutritional Biochemistry-I2+0+04Zorunlu
HLU0101Professional English I3+0+03Seçmeli
ARE2XX1Area Elective III (2 Adet)-8Seçmeli
HSF0060Innovation in Health2+0+04Seçmeli
NUT2101Food Processing Techniques2+0+04Seçmeli
NUT2103Nutritional Anthropology2+0+04Seçmeli
NUT2105World Cuisine2+0+04Seçmeli
NUT2107Hygiene and Sanitation2+0+04Seçmeli
NUT2109Healthy Food Selection2+0+04Seçmeli
NUT2111Consumer Education2+0+04Seçmeli
NUT2113Turkish Culinary Culture2+0+04Seçmeli
NAE2XX1Non-Area Elective-5Seçmeli

4.Yarıyıl Ders Planı

Ders KoduDers AdıT+U+LAKTSDers Türü
NUT2002Principles of Nutrition-II3+0+05Zorunlu
NUT2004Application of Nutritional Principles-II0+0+43Zorunlu
NUT2006Food Chemistry-II2+0+03Zorunlu
NUT2008Food Chemistry Analysis-II0+0+32Zorunlu
NUT2012Nutritional Biochemistry-II3+0+04Zorunlu
NUT2014Mother and Child Nutrition2+0+02Zorunlu
NAE2XX2Non-Area Elective II0+0+03Seçmeli
ARE2XX2Area Elective IV (2 Adet)-8Seçmeli
HLU0102Professional English II2+0+03Seçmeli
HSF0050Psychology2+0+02Seçmeli
HSF2002Pharmacology2+0+03Seçmeli
HSF2004First Aid1+2+04Seçmeli
NUT2102Nutrition Education and Consultancy2+0+04Seçmeli
NUT2104Nutritional Ecology2+0+04Seçmeli
NUT2106Child, Adolescent and Adult Obesity2+0+04Seçmeli
NUT2108Water-Food Resources in the World and Sustainability2+0+04Seçmeli
NUT2112Food Toxicology2+0+04Seçmeli
NUT2114Public Health2+0+04Seçmeli
NUT2116Medical Biology and Genetics2+0+04Seçmeli
PRP1006Business Administration3+0+06Seçmeli

5.Yarıyıl Ders Planı

Ders KoduDers AdıT+U+LAKTSDers Türü
HLU0120Occupational Health and Safety2+0+02Zorunlu
NUT3001Food Service Systems I3+0+04Zorunlu
NUT3003Clinical Nutrition I4+0+04Zorunlu
NUT3005Clinical Nutrition Practice I0+3+02Zorunlu
NUT3007Child Nutrition4+0+04Zorunlu
NUT3009Child Nutrition Practice0+3+02Zorunlu
NAE3XX1Non-Area Elective III0+0+04Seçmeli
ARE3XX1Area Elective V (2 Adet)-8Seçmeli
HLU0010Scientific Research Methods1+2+04Seçmeli
HSF0013Health Sociology2+0+04Seçmeli
NUT3101Food Technology2+0+04Seçmeli
NUT3103Basic Approaches to Evaluating Food Consumption Status2+0+04Seçmeli
NUT3105Eating Disorders in Adolescence2+0+04Seçmeli
NUT3107Psychology and Communication in Clinical Practices2+0+04Seçmeli
NUT3109Sports Nutrition2+0+04Seçmeli
NUT3111Standard Recipes Development2+0+04Seçmeli
NUT3113Nutrition Problems and Epidemiology in Society2+0+04Seçmeli
NUT3115Foods and Beverage Management in Tourism Sector2+0+04Seçmeli
NUT3117Nutritional Assessment of Community2+0+04Seçmeli
NUT3119Food-Nutrient-Drug Interactions2+0+04Seçmeli

6.Yarıyıl Ders Planı

Ders KoduDers AdıT+U+LAKTSDers Türü
NUT3002Food Service Systems II3+0+04Zorunlu
NUT3004Clinical Nutrition II4+0+05Zorunlu
NUT3006Clinical Nutrition Practice II0+3+02Zorunlu
NUT3008Nutrition in Childhood Diseases4+0+05Zorunlu
NUT3012Nutrition Practice in Childhood Diseases0+3+02Zorunlu
ARE3XX2Area Elective VI (3 Adet)-12Seçmeli
NUT3102Food Control and Legislation3+0+04Seçmeli
NUT3104Nutrition in Surgical Diseases2+0+04Seçmeli
NUT3106Methods to Determine Energy Expenditure and Physical Activity Level2+0+04Seçmeli
NUT3108Labor Nutrition2+0+04Seçmeli
NUT3112Cancer and Nutrition2+0+04Seçmeli
NUT3114Additives and Nutritional Supplements2+0+04Seçmeli
NUT3116Menu Planning in Special Cases2+0+04Seçmeli
NUT3118Exercise and Nutrition3+0+04Seçmeli
NUT3122Food Sensitivity and Nutrition3+0+04Seçmeli
NUT3124Scientific Publication Analysis3+0+04Seçmeli
NUT3126Alternative Diets3+0+04Seçmeli

7.Yarıyıl Ders Planı

Ders KoduDers AdıT+U+LAKTSDers Türü
NUT4001Nutrition Seminar I4+0+06Zorunlu
NUT4003Clinical Practice in Adults Nutrition2+12+08Zorunlu
NUT4005Practice in Collective Nutrition Systems2+12+08Zorunlu
NUT4007Field Study in Community Health Nutrition2+12+08Zorunlu

8.Yarıyıl Ders Planı

Ders KoduDers AdıT+U+LAKTSDers Türü
HSF4000Graduation project0+2+06Zorunlu
NUT4002Clinical Practice in Child Nutrition2+12+08Zorunlu
NUT4004Elective Professional Applications2+12+08Zorunlu
ARE4XX2Area Elective VIII (2 Adet)-8Seçmeli
HSF4010Biostatistics1+2+04Seçmeli
NUT4102Field Applications in Nutritional Sciences3+0+04Seçmeli
NUT4104Clinical Applications in Nutritional Sciences3+0+04Seçmeli
NUT4106Nutrition in Geriatrics2+0+04Seçmeli
NUT4108Evidence-Based Approach2+0+04Seçmeli
NUT4112Nutrition in Neurological and Psychiatric Diseases3+0+04Seçmeli
NUT4114Nutritional Case Practices in Oncology3+0+04Seçmeli
NUT4116Nutrition Management in Emergency and Disaster Situations2+0+04Seçmeli
NUT4118Planning and Evaluation of Researches2+0+04Seçmeli
NUT4122Biochemistry of Nutrition-Related Diseases2+0+04Seçmeli
NUT4124Nutrition and Behavior Disorders2+0+04Seçmeli
NUT4126Nutrition in Disabled Individuals2+0+04Seçmeli
NUT4128Physiology and Pathophysiology2+0+04Seçmeli
NUT4132Genetics and Nutrition2+0+04Seçmeli
NUT4134Nutrition in Metabolic Diseases2+0+04Seçmeli
NUT4136Graduation Study2+0+04Seçmeli
NUT4138Microbiota and Nutrition2+0+04Seçmeli
NUT4142Pediatric Nutrition Education and Case Practices2+0+04Seçmeli
NUT4144Nutritional Therapy in Transplantation Patients2+0+04Seçmeli
NUT4146Functional Foods and Health2+0+04Seçmeli
Eğitim ve öğretim programının gerektirdiği zorunlu ve seçmeli tüm derslerin alınmış ve başarılmış olması gerekmektedir.

Genel Not Ortalaması: 2.00
Toplam AKTS: 240
Mezun olan diyetisyenler;
Yataklı ve ayakta tedavi hizmeti veren tüm özel ve kamu kuruluşları,
Toplu beslenme yapan kuruluşlar,
Besin endüstrisi, besin denetim ve beslenme laboratuvarları,
Toplum sağlığına yönelik ulusal ve uluslararası kuruluşlar,
Örgün ve yaygın eğitim kurumları,
Beslenme-sağlık ilintili araştırma yapan kurumlar,
Beslenme ve diyet danışma merkezlerinde görev alabilmektedirler.
Sınav Düzenlemeleri, Değerlendirme ve Notlandırma, “Haliç Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" ne göre yapılır.Öğrencilerin akademik başarıları için bağıl değerlendirme sistemi kullanılmaktadır. Bu öğretim elemanı tarafından belirlenir. Öğrencilerin 100 puan üzerinden sınav ve performans notları, dersi alan tüm öğrencilerin başarı seviyeleri ile bağlantılı harflerle ifade edilir.Detaylı bilgi için ''Haliç Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğini'' inceleyiniz.
http://halic.edu.tr/tr/universitemiz/mevzuat/yonetmelik
Fakülte Sekreteri CEMAL BALCI