2023-2024 Lisansustu Aday Öğrenci Kayıt Duyurusu

Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Akademik Enstitüler Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 2023-2024 Lisansüstü Aday Öğrenci Kayıt Duyurusu
  • ​​​​​​​​Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı​​​​​
​Mülakata girip kayıt olmaya hak kazanan Lisansüstü aday öğrencinin kayıt işlemleri için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na gelip kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.
e-Devlet ibaresi yer alan belgelerin ba​rkodlu olması gerekmektedir.

Diploma veya transkript belgelerinin noter onaylı sureti kayıt için kabul edilmektedir.

Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına Başvuran Adayların Kayıt İçin İbraz Etmesi Gereken Evraklar:

• Askerlik Durum Belgesi (e-Devlet üzerinden alınan belge olması gerekmektedir. Erkek öğrenciler için geçerlidir.)
  • İkamet Belgesi (e-Devlet üzerinden alınan belge olması gerekmektedir.)
  • Diploma Belgesi (e-Devlet üzerinden alınan Mezuniyet Belgesi veya Diploma Aslı olması gerekmektedir.)
  • Transkript Belgesi (e-Devlet üzerinden alınan Transkript Belgesi veya Transkript Aslı olması gerekmektedir.)
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf
  • ​Öğretim Dili İngilizce Olan Tezsiz Programlar İçin Yabancı Dil Belgesi ( YÖK Lisansüstü Yönetmeliği'nde Yabancı Dil Eşdeğerlik Tablosu'nda yer alan sınavların sonucu gerekmektedir.)

Tezli Yüksek Lisans Programlarına Başvuran Adayların Kayıt İçin İbraz Etmesi Gereken Evraklar:

• 2 Adet Vesikalık Fotoğraf
  • Öğretim Dili İngilizce Olan Tezli Programlar İçin Yabancı Dil Belgesi (YÖK ​Lisansüstü Yönetmeliği'nde Yabancı Dil Eşdeğerlik tablosunda yer alan sınavların sonucu gerekmektedir.)
  • ALES Sınav Sonuç Belgesi (Belgede sonuç kontrol kodu bulunması gerekmektedir.)​​

Doktora Programlarına Başvuran Adayların Kayıt İçin İbraz Etmesi Gereken Evraklar:

• Askerlik Durum Belgesi (E-devlet üzerinden alınan belge olması gerekmektedir. Erkek öğrenciler için geçerlidir.)
  • İkamet Belgesi (E-devlet üzerinden alınan belge olması gerekmektedir.)
  • Yüksek Lisans Diploma Belgesi (E-devlet üzerinden alınan Mezuniyet Belgesi veya Diploma Aslı olması gerekmektedir.)
  • Lisans Diploma Belgesi (E-devlet üzerinden alınan Mezuniyet Belgesi veya Diploma Aslı olması gerekmektedir.)
  • Lisans Transkript Belgesi (E-devlet üzerinden alınan Transkript Belgesi veya Transkript Aslı olması gerekmektedir.)
  • Yüksek Lisans Transkript Belgesi (E-devlet üzerinden alınan Transkript Belgesi veya Transkript Aslı olması gerekmektedir.)
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf
Sanatta Yeterlik Programına Başvuran Adayların Kayıt için İbraz Etmesi Gereken Evraklar:

• 2 Adet Vesikalık Fotoğraf
  • Yabancı Dil Belgesi ( YÖK Lisansüstü Yönetmeliği'nde Yabancı Dil Eşdeğerlik tablosunda yer alan sınavların sonucu gerekmektedir.)​
  • ​​​​​Mali Kayıt İşlemleri için Gerekli Belgeler​​​​​

• Başarı Bursları:
    • ALES Koşulu Aranan Bölümler İçin: ALES Sonuç Belgesi
    • ALES Şartı Aranmayan Bölümler İçin: Transkript Belgesi

• Derece Bursu:
    • Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu/Bölüm birincisi, ikincisi veya üçüncüsü olan Lisansüstü aday öğrencilerinin derece yaptığına dair kanıtlayıcı nitelikte belge ibraz etmesi gerekmektedir.

• Meslek Mensubu İndirimi:
    • Üniversitemizin yönergesinde yer alan meslek grubuna mensup olan Lisansüstü aday öğrencinin çalıştığına dair ıslak imzalı veya e-Devletten alınan e-İmzalı belge gerekmektedir.

• Protokol İndirimleri:
    • Üniversitemizin işbirliği yaptığı kurumda çalışan Lisansüstü Aday Öğrencinin çalıştığı kurumdan çalıştığına dair ıslak imzalı belge gerekmektedir.​
  • ​​​​​Ödeme İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
  • Taksitlendirme işlemlerinde senet veya elden taksit uygulaması olmayacaktır.
  • Taksitlendirme işlemleri anlaşmalı olduğumuz bankaların ödeme sistemleri üzerinden veya kredi kartı ile yapılmaktadır.​
  • İşlemlerinizde herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına lütfen ATM kullanmayınız.
  • EFT/Havale ile yapılacak işlemlerde Alıcı Adı olarak “Haliç Üniversitesi" yazılması gerekmektedir.
  • Yapacağınız tüm ödeme işlemlerinizde lütfen Öğrenci Adı, Soyadı, T.C. Kimlik Numarası yazınız.
  • Peşin ödemelerde %5 indirim uygulanır.​
  • Kredi kartına tek çekim şeklinde yapılan ödemelerle de peşin ödeme indiriminden yararlanılabilir.
  • Eğitim ücretinin tamamı peşin ya da kredi kartı ile ödendiği takdirde velinin gelmesine gerek yoktur.
  • Nakit Ödeme seçeneği bulunmamaktadır.