Uluslararası Ekinoks 3 Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Uluslararası Ekinoks3 Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Uluslararası Ekinoks 3 Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

​​
​ ​

Her izleyici farklı bir şey algılayacaktır. Resmin, fotoğrafın ve sinemanın olayı budur.

Haliç Üniversitesi bilim, teknoloji ve sanat alanlarında sürdürdüğü modern eğitim modelleri ile başarılı projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesindeki Grafik Tasarım bölümü akademisyenlerinin ortak çalışması olan Uluslararası “Ekinoks 3" Sergisi kendinden söz ettirmeyi başardı. Büyük ilgi ile karşılanan sergi, birçok ülkeden 162 sanatçının katılımıyla gerçekleşti. Üniversitenin Grafik Tasarım Bölümü'nün düzenlediği çevrim içi sergi, İstanbul Boğazı modellenerek sanatseverlerle buluştu.

Yılda iki kez gerçekleşen doğa olayı olan ekinokstan ilham alınarak düzenlenen sergide, toplumsal duyarlılık konusunda sanatın önemine vurgu yapıldı. Bir fotoğraf karesinin ya da bir resmin insanların duyarlılık düzeylerini nasıl yükseltebileceğinin ve sanatın duygu dünyasını nasıl zenginleştirildiğinin anlatıldığı uluslararası katılımlı sergi, Haliç Üniversitesi aracılığıyla sanatseverler ile buluştu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Öztürk de sergiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Sanat eserlerini algılama, bireylere göre farklılaşmakla birlikte, eseri üretenler ve sanatı algılamış ya da algılayacaklar arasında ilişki kurar. Eserler düş, düşünce ve deneyimleri aktarmayı amaçlarken, insanları birleştirme aracı işlevini de görür. Sanatın birleştirici gücü, aktarılan duyguların algılanmasını; görme, duyma ve duyumsamayla gerçekleşmesini hedefler."​