Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Tiyatro Bölümü Öğrencilerimiz, Mezuniyet Oyunu "Bahar Noktası" İle Dünya Tiyatrolar Günü'nü Kutladı

​​27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü, Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümü öğrencileri için anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Öğrenciler, mezuniyet oyunu olan "Bahar Noktası" ile bu özel günü unutulmaz kıldılar.

William Shakespeare'in eseri "A Midsummer Night's Dream", Şair Can Yücel tarafından Türkçe'ye uyarlanmasıyla oluşturulan "Bahar Noktası" adlı oyun, Konservatuvar Müdürlüğü Tiyatro Bölümü Başkanı Doç. Dr. Çiğdem Kılıç'ın proje yürütücülüğünde ve bölüm hocamız Serdar Saatman'ın yönetmenliğinde sahnelendi. Oyunun koreografisi Tiyatro Bölümü hocamız Seçil Demircan tarafından hazırlandı. Dekor ve kostüm tasarımları ise Güzel Sanatlar Fakültesi hocamız Ümran Özbalcı Aria ve Tekstil & Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından yapıldı. Konservatuvar Tiyatro Bölümü öğrencileri, bu oyunla hem sanatseverlere unutulmaz bir gösteri sunmayı hem de mezuniyetlerini kutlamayı amaçladı.

Bahar Noktası, Atina'nın genç aşıkları, sıkı kurallara ve kadim yasalara karşı gelerek ormanda bir araya gelmelerini anlatır. Ancak bu orman, cinler ve perilerle dolu bir büyülü bir dünyadır. Aşk, ihanet, dostluk ve hayal kırıklığı gibi temalar, oyunun temelini oluşturur. Shakespeare'in ustalıkla işlediği zıtlıklar, vuslatı ve ayrılığı, acı gerçekliği ve en güzel hayalleri bir araya getirir.

Oyun, kurulan düğün için hazırlanan eğlenceli ve mizahi bir hikayeyle son bulur. Sahne performansları ve detaylı sahne tasarımıyla izleyicileri etkileyen oyun, aşkı ve hayatın karmaşıklıklarını büyüleyici bir şekilde yansıtır. Shakespeare'in de dediği gibi, "Aşk gözleriyle değil, hayaliyle görür, resimlerde Eros bu yüzden kördür."

Bahar Noktası adlı mezuniyet oyunu, Tiyatro Bölümü öğrencilerinin yeteneklerini ve profesyonelliklerini bir kez daha kanıtladı. Bu özel etkinlik, sanatın ve kültürün önemini vurgulamanın yanı sıra, genç sanatçıların gelecek vaat eden potansiyellerini de ortaya koydu.

Oyun izleyicilerden büyük alkış alırken, etkinlik, Konservatuvar Müdürü Murat Salim Tokaç'a teşekkür ve çiçek takdimiyle son buldu.​