Üniversitemizin TÜSEB'e Yapmış Olduğu Proje Önerisi Destek Almaya Hak Kazandı
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Üniversitemizin TÜSEB'e Yapmış Olduğu Proje Önerisi Destek Almaya Hak Kazandı

Üniversitemizin TÜSEB'e Yapmış Olduğu Proje Önerisi Destek Almaya Hak Kazandı

​Haliç Üniversitesi, TÜSEB 2023 A3-02 A Grubu Acil AR-GE Projeleri kapsamında "Hashimoto Tiroid​li Hastalarda Glutensiz-Laktozsuz/Aronia Melanocarpa Eklenmiş Diyetin Leptin, Ghrelin Düzeyi ve Enflamatuar Durum Üzerine Etkisinin Karşılaştırılması" başlıklı projesi ile destek almaya hak kazandı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Berrak Baştürk'ün yürütücülüğünü, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeynep Özerson hocamızın danışmanlığını yaptığı projeye İstanbul Üniversitesi ve Biruni Üniversitesi'nden de araştırmacılar katkı sağladı. Ayrıca, AR-GE ve Proje Koordinatörlüğü de projenin iyileştirilme ve başvuru sürecine destek verdi.

Proje, Hashimoto tiroid​li hastalarda glutensiz-laktozsuz/Aronia Melanocarpa eklenmiş diyetin biyokimyasal ve antropometrik değerlerde iyileşme sağlamasını hedefliyor. Araştırma, ülkemiz ekolojik koşullarında yeni yetişmeye başlayan ve antioksidan kapasitesi çok yüksek olan Aronya meyvesinin tedavi edici etkisinin ortaya konması ve Hashimoto tiroidi için doğru beslenme müdahalelerinin değerlendirilmesini amaçlıyor.

• PROJE EKİBİ
  • Berra Baştürk | Proje Yöneticisi
    Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi
    Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi