Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Öğrencilerimiz TÜBİTAK 2209-A Programı Kapsamında 16 Projesine Destek Almaya Hak Kazandı

​Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2. Dönemi'nde, üniversitemizin lisans bölümlerinden 32 öğrenci proje başvurusunda bulundu. Bu başvurular, alanında uzman akademisyenlerden oluşan bilimsel bir değerlendirme kurulu tarafından titizlikle incelendi.

Yapılan değerlendirme sonucunda, öğrencilerin danışmanlığını üstlenen akademisyenler ile birlikte hazırlanan 16 proje, TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı. Bu sonuçlarla birlikte proje kabul oranı %50 olarak gerçekleşti. Açıklanan sonuçlar Haliç Üniversitesi öğrencilerinin araştırma yetenekleri ve proje üretme kalitesini bir kez daha göstermiş oldu.

Proje başvurusu yapan tüm öğrencilerimizi ve başvurunun hazırlanmasında destek sağlayan akademik danışmanlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Program kapsamında destek kazanan projelerin fakülte ve bölüm bazında dağılımı ise şu şekilde:

FAKÜLTE/BÖLÜM
DESTEKLENEN PROJE SAYISI
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
  • Beslenme ve Diyetetik (2)
  • Ebelik (4)
  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (İngilizce & Türkçe) (2)
  • Hemşirelik (İngilizce) (1)
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) (2)
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
  • Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) (1)