Haliç Üniversitesi Bütünleşik Kalite Yönetimi ve Dijital Dönüşüm İzleme ve İyileştirme Süreçleri
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliç Üniversitesi Bütünleşik Kalite Yönetimi ve Dijital Dönüşüm İzleme ve İyileştirme Süreçleri

​​Haliç Üniversitesi, Bütünleşik Kalite Yönetimi ve Dijital Dönüşüm Koordinasyon Kurulu toplantıları kapsamında, HALİÇTTO1 İş Süreçleri için Yapay Zekâ Geliştirme süreçlerinin hız kazanması hedeflendi. Bu çerçevede, rektörlük tarafından görevlendirilen komisyon başkanlarının koordinasyon kuruluna atanması gerçekleştirildi.

Haliç Üniversitesi Rektörü ve Bütünleşik Kalite Yönetimi ve Dijital Dönüşüm Koordinasyonu Kurulunun Başkanı Prof. Dr. Sayın Nihat İnanç,

Mevzuat açısından yönergemizin tamamlandığını ve gerekli görevlendirmelerin yapıldığını vurguladı. Üniversitemizde kapsamlı bir çalışma yürütüleceğini ve bu çalışmanın hem akademik hem de idari personeli kapsayacağını belirtti. Üniversitemizin tüm alanlarını kapsayacak bu çalışmada, herkesin sorumluluk alarak katkıda bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Rektörümüzün konuşmasında öne çıkan başlıklar şunlardır:

  • 13 ayrı komisyon kurulmuş olup, her biri kendi alanlarında çalışmalar yapacak.
  • Hem akademik hem idari personel bu komisyonlarda görev alabilecek.
  • Çalışmalar, sonuç odaklı ve belirli hedeflere yönelik olacak.
  • Tüm katılımcılara bir anket gönderildi ve geri dönüşler ile bir havuz oluşturuldu.
  • Kısa zamanda gönüllü olarak bu işin içinde yer almak isteyen birçok kişi bulundu.
  • Komisyonlar, tüm birimleri temsil edecek şekilde, makul sayılardan oluşacak.
  • Görev almak isteyen kişilerden, tüm birimleri temsil edecek şekilde görevlendirmeler yapılacak.

Ar-Ge, Proje ve Yayın Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Sayın Metin Toprak;

Ar-Ge, Proje ve Yayın Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Toprak, Kalite Güvencesi, Akreditasyon ve Dijital Dönüşüm üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumunda şu başlıklara değindi:

  • Kalite Güvencesi, Akreditasyon ve Dijital Dönüşüm Yönergesi önemi, üniversitenin daha derli toplu ve etkili bir yönetim yapısına kavuşmasını sağlayacaktır.
  • Üniversitemizin amacı, hatırı sayılır bir kurum olmak ve bu yönerge, tüm üniversiteyi kapsayacak şekilde tasarlanmıştır.
  • Strateji ve Kalite Geliştirme Dairesi, bu yapının oluşmasında önemli rol oynayacak ve merkezi hiyerarşik bir yapı kurulacaktır.
  • QDMS (Kalite Yönetim Sistemi) önemli ve hayata geçirilecektir.
  • PUKÖ (Planla-Uygula-Kontrol Et-Önlem Al) döngüsünün önemi burada öne çıkmaktadır.
  • En kısa sürede mevcut mevzuat belirlenecek, her komisyonun iş yükü ve hedefleri komisyon başkanlarınca belirlenecektir.

Endüstriyel Tasarım Eğitiminin Türkiye'deki Kurucusu ve Duayen Hocamız Prof. Dr. Sayın Önder Küçükerman, üniversitemizde yer alan komisyonlardan Ticarileştirme, Teknoloji Transferi, Patent, Fikri Mülkiyet ve İş Birlikleri Komisyonunun öznesi sayabileceğimiz kıymetli hocamız, çalışmalara katkı sağlamak amacıyla geçmişten bugüne yaptığı patent başvuruları ve ticarileştirme deneyimlerini paylaştı.

Prof. Dr. Önder Küçükerman'ın konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

  • Ticarileşme ve Patent Deneyimi: Prof. Dr. Küçükerman, yaşamından ve akademik kariyerindeki ticarileştirme ve patent başvurularından bahsetti. Bu süreçlerde karşılaştığı zorluklar ve elde ettiği başarıları anlattı.
  • Girişimsel Deneyimler: Akademik bilgi birikimini ticari değer haline getirme sürecinde yaşadığı deneyimleri ve girişimcilik faaliyetlerini paylaştı.
  • Telif Hakkının Önemi: Telif hakkının akademik dünyadaki ve endüstriyel uygulamalardaki önemine değindi. Telif haklarının korunmasının ve bu konuda bilinç oluşturmanın gerekliliğini vurguladı.

Prof. Dr. Önder Küçükerman'ın değerli paylaşımları, komisyonun çalışmalarına önemli bir katkı sağladı ve katılımcılara ilham verdi. Telif hakkı, patent başvuruları ve ticarileştirme konularında daha bilinçli ve etkin adımlar atılması gerektiği konusunda fikir birliğine varılarak Bütünleşik Kalite Yönetimi ve Dijital Dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam edeceği vurgulandı.​