Haliç Üniversitesi Öğrencilerinden Yenilikçi Proje
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliç Üniversitesi Öğrencilerinden Yenilikçi Proje

​​Haliç Üniversitesi öğrencilerinden oluşan "Raysafeguard" takımı, raylı sistemlerde güvenlik ve doluluk oranının denetlenmesi üzerine geliştirdikleri projeleriyle dikkat çekiyor. TÜBİTAK'tan hibe alınarak geliştirilen uygulama Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Ebru İnan Barutcu'nun danışmanlığında çalıştı. Uygulama, demiryolu taşımacılığında sıfır kaza hedefine ulaşmayı amaçlıyor.

Kaptanlığını Yağmur Doğan'ın yaptığı proje ekibi Ceren Dişiaçık, Rumeysa Taşdemir ve Hamza Kaan Ergün'den oluşuyor.

Ebru İnan Barutcu hocamız, uygulamanın TÜBİTAK'tan hibe almaya hak kazanarak yapıldığını, güncel olan yapay zekâ görüntü işleme ve sensör teknolojileri konularının içinde bulunduğu çok değerli olan bu proje için proje ekibinin çok emek verdiğini belirterek onlar için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Takım Kaptanı Yağmur Doğan ise uygulamanın gündelik hayatı kolaylaştıracak, hem güvenli hem de konforlu bir tren yolculuğu hedeflediğini söyledi.

Raysafeguard takımı, daha güvenli ve konforlu bir raylı ulaşım için yazılım geliştirme ve tasarım kabiliyetlerini bir araya getirerek, demiryolu kullanıcılarının güvenliğini sağlamak ve raylı sistemlerin ömrünü artırmak amacıyla yenilikçi ve sürdürülebilir teknolojiler üzerinde çalışıyor. Projeyle birlikte, Haliç Üniversitesi'nin akademik desteğiyle sektöre yön verecek çözümler üretilmesi hedefleniyor.

Proje, TEKNOFEST Yarı Finalinde

Yılın başından beri yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren Raysafeguard takımı, geliştirdikleri proje ile sadece sektörde değil, aynı zamanda TEKNOFEST'in en prestijli yarışmalarından biri olan Akıllı Ulaşım Yarışması'nda da büyük bir başarıya imza attı. Gerekli ön elemeleri başarıyla geçerek yarı finale yükselen takım, bu başarılarıyla teknoloji ve güvenlik alanındaki yenilikçi yaklaşımlarının gücünü kanıtladı.

Raysafeguard takımının projesi, raylı sistemlerde güvenlik ve verimliliğin artırılması için önemli bir adım olarak görülüyor. Takım, TEKNOFEST yarı finalinde elde edecekleri sonuçlara göre Adana'da düzenlenecek olan final etabına katılma hakkı kazanmak istiyor.​