Grafik Tasarımı Öğrencilerinin Yıl Sonu Karma Öğrenci Sergisi Gerçekleşti
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Grafik Tasarımı Öğrencilerinin Yıl Sonu Karma Öğrenci Sergisi Gerçekleşti

Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Programı öğrencilerinin 2023-2024 eğitim-öğretim yılı boyunca edindikleri bilgi ve becerilerini sergiledikleri Yıl Sonu Karma Öğrenci Sergisi gerçekleşti.

Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Programı Öğretim Görevlileri tarafından koordine edilen serginin açılışında, Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sn. Mehmet Naci Topsakal, Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Koray Tunçalp ve Grafik Tasarımı Program Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Belma Yamur yer aldı. Açılışa çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi.

Sergide öğrencilerin, Temel Grafik Tasarımı, Bilgisayar I, Bilgisayar II, Grafik Tasarım I, Grafik II, Reklam Tasarımı, Ambalaj Tasarımı, Süreli Yayın Grafiği, Tipografi, Temel Sanat Eğitimi ve İllüstrasyon derslerinde öğrenilen programları ve teknikleri kullanarak özgün ve yaratıcı çalışmalar katılımcıların beğenisine sunuldu. Öğrenciler, dijital görüntü işleme ile film afişlerinden, vektör grafik programları ile kurumsal kimlik öğeleri ve reklam afişlerine, poligon tasarımlarından tanıtım afişlerine, etiket ve kutu tasarımlarından çoklu sayfa tasarımı ve baskılarına kadar geniş bir yelpazede çalışmalar sundular. Yazının tasarımda doğru kullanımı, temel çizimler ve illüstrasyon teknikleri ile hazırlanan bu eserler, öğrencilerin geliştirdikleri becerileri ve sanatsal bakış açılarını sergiledi.