Gastronomi ve Eğitim Sektörü Patisserie Show '24'te Buluştu

Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Gastronomi ve Eğitim Sektörü Patisserie Show '24'te Buluştu

​​​Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu'nun 26-29 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlediği Patisserie Show '24 Fuarı, önemli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Federasyon tarafından organize edilen panel, workshop ve master class etkinlikleri gerçekleşti. Programda, sektördeki sorunlar ve eğitim alanındaki yetersizlikler masaya yatırıldı. Haliç Üniversitesi Aşçılık Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Gülden Atay panelin davetlileri arasında yer aldı.

Etkinlik kapsamında, çeşitli üniversitelerden akademisyenler bir araya gelerek sektörün ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerileri sundu. Panel konuşmacılarından biri olan Haliç Üniversitesi Aşçılık Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Gülden Atay, yiyecek ve içecek sektörü ile gastronomi ve aşçılık eğitiminin akademik düzeydeki yeterlilikleri ve eksikliklerine dikkat çekti. Atay, konuşmasında müfredatın sektöre uygun şekilde geliştirilmesi gerektiğini vurgularken, eğitim gören öğrencilerin mezun olduktan sonra sektörde nasıl yetişeceği ve iş bulacağı konularında da öneriler sundu. Ayrıca, federasyon ve eğitim kurumları arasındaki iş birliğinin önemine değinerek, bu iş birliğinin öğrencilerin donanımlı bir şekilde sektöre adım atmalarında büyük rol oynadığını belirtti.

Patisserie Show '24, sektör profesyonelleri ile akademisyenlerin bir araya geldiği bu önemli organizasyonda, gastronomi ve aşçılık eğitiminde geleceğe yönelik adımların atılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne s​erdi.