Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 29.12.2022 tarihli toplantısında, öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlarda örgün eğitimine devam eden öğrencilere eğitim-öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitimi verilmesine karar verilmişti.
Bu karar çerçevesinde 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi'nde pedagojik formasyon derslerini alan öğrencilerin geriye kalan dersleri için uygulama ilkeleri aşağıda verilmiştir:
-
12022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi'nde pedagojik formasyon derslerini seçmeli ders olarak alan öğrenciler bu derslerden en fazla üç ders ve/veya en fazla 15 AKTS yaz okulunda alabileceklerdir. Ayrıca, başarısız oldukları veya alamadıkları dersler ile birlikte Öğretmenlik Uygulaması dersini 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi'nde alabileceklerdir.
-
2Kayıtlı olduğu programın mezuniyet için gerekli tüm şartlarını yerine getiren ancak formasyon eğitimi kapsamında seçmeli ders almaya devam etmek isteyen öğrenciler, 2023 Yaz Okulu ve 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz ve Bahar Dönemleri'nde ders kaydını yaparak, öğrenim ücretlerini ödeyerek devam edebileceklerdir.
-
3Öğrenci Bilgi Sistemi'nde ilgili ders kayıt döneminde açılacak pedagojik formasyon derslerini seçen ve ders kaydını kesinleştiren öğrenciler bu dersleri almayı talep etmiş sayılırlar. Ayrıca bir başvuru yapmaları gerekmeyecektir.
-
4Yaz döneminin yedi haftadan oluşması nedeni ile ders yükleri normal haftalık ders yükünün iki katıdır.
-
5Derslerin başlama ve bitiş tarihleri 10 Temmuz - 25 Ağustos 2023’tür.
-
6Pedagojik Eğitim Formasyon dersleri ve sınavları online olarak yapılacaktır. Yaz Öğretimi Ara Sınavları 31 Temmuz - 4 Ağustos 2023; Yaz Öğretimi Final Sınavları 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihlerinde yapılacaktır.
-
7Çakışmalı derslere kayıt işlemi yapılmayacaktır.
-
8Dersler en az beş öğrenci tarafından tercih edildiği sürece açılacaktır. Öğrenci sayısının beşten az olması durumunda dersler kapatılacaktır.
-
9Öğrencinin başka bir Üniversiteden ders alabilmesi için öncelikle kendi bölümündeki derse kayıt olması ve kayıt olduğu dersin Haliç Üniversitesi'nde açılmaması durumunda ilgili Fakülte/Yüksekokul yönetim kurulu kararı ile başka bir Üniversiteden ders seçebilecektir.
-
10Haliç Üniversitesi'ndeki derse kayıt olmadan ve bağlı olduğu ilgili Fakülte/Yüksekokul yönetim kurulundan onay almadan diğer Üniversitelerden yaz okulu dersi seçen ve devam eden öğrencilerin dersleri kabul edilmeyecek ve eğitim sonrası gelen transkriptleri (geçer not alınmış olsa bile) OBS'ye işlenmeyecektir.
-
11Ders AKTS ücretleri; lisans dersleri için 1089 TL’dir. (Bir AKTS). Uluslararası öğrenciler için lisans dersleri 75$’dır (bir AKTS).
-
12Yaz okulu ücretlerinde herhangi bir burs veya indirim uygulanmaz. Yaz okuluna kayıt yaptıran öğrencilere herhangi bir nedenle öğretim gideri iadesi yapılmaz. Ancak seçtiği ders açılmazsa ilgili derse ait tutar iade edilir. Derslerin hiçbiri açılmaz ise öğretim giderinin tamamı iade edilir.
-
13Yaz okulu sınavına her ne sebeple olursa olsun girmeyen ya da sınavda başarısız olan öğrenciye başka sınav hakkı verilmez.
-
14Yaz okuluna kayıt yaptıran öğrenci için; yaz okulunda geçen süre eğitim-öğretime ilişkin azami sürenin hesabında dikkate alınmaz.
-
15Öğrenci yaz okulunda;
a) Not Durum Belgesinde; Genel Not Ortalaması 2,00 veya 2,00’nin üzerinde olan öğrenci, FF harf notu olan ve/veya hiç almadığı dersten/derslerden,
b) Not Durum Belgesinde; Genel Not Ortalaması 2,00’nin altında olan öğrenci, FF harf notu aldığı dersten/derslerden, uyarı aldığı dönemden itibaren koşullu geçer DC ve DD harf notu aldığı dersten/derslerden 15 AKTS’yi geçmemek koşulu ile en fazla 5 ders seçebilir.
Not:
Üniversitemiz öğrencisi olmayıp yaz döneminde üniversitemizden ders almak isteyen öğrenciler; 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Okulu Duyurusu ilanından gerekli bilgilere ulaşabilirler.