2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Başarıya Dayalı (Ortalama İle) Kurumlararası ve Yurt Dışı Yatay Geçiş
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Duyurular 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Başarıya Dayalı (Ortalama İle) Kurumlararası ve Yurt Dışı Yatay Geçiş

​​​​​​​​​Diğer üniversitelerden Haliç Üniversitesi’nin aynı düzeyde bölüm/programlarına geçişi ifade eder. Kurumlararası yatay geçiş ile öğrenci kabulü Yükseköğretim Kurulu'nun "Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik" hükümlerine göre yapılır.


Başvuru koşulları, başvuru için gerekli belgeler, ayrılan kontenjanlar, başvuru şekli ve değerlendirme takvimi aşağıda belirtilmiştir. 

Başvuru Tarihleri 09 Ocak 2023 – 20 Ocak 2023
Değerlendirme Tarihi23 Ocak 2023 – 26 Ocak 2023
Sonuçların İlanı27 Ocak 2023
Kayıt Tarihleri (Asil) 30 Ocak 2023 – 1 Şubat 2023
Kayıt Tarihleri (Yedek) 2 Şubat 2023 –  3 Şubat 2023

 

Yükseköğretim kurumlarının aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında Yükseköğretim Kurulu tarafından yayınlanan kontenjanlar çerçevesinde yapılır.

Öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 (2,29) olması şarttır.

Ön Lisans derecesinde; ikinci ve üçüncü yarıyılında yatay geçiş yapılabilir.

YÖK Yönetmeliği gereği lisans öğren​cileri ara dönemde Başarıya Dayalı Yatay Geçiş başvurusu yapamamaktadır.​

​​


BAŞVURU İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER

  • Başvuru formunun doğru ve eksiksiz olarak doldurulması ve istenilen belgelerin online olarak sisteme yüklenmesi gerekir.
  • Tüm değerlendirme işlemi sisteme yüklenen belgeler üzerinden yapılacağından belgelerin eksiksiz ve doğru olması önem arz etmektedir.
  • Posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmemektedir.
  • Yatay geçiş yerleştirme ve intibak işlemleri, ilgili Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile yapılır.​

Online Başvuru Sonrası;

  • Formda verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu kabul ve beyan etmiş olursunuz.
  • Eksik ve onaylanmamış belge ve evraklar ile yapılacak başvurular ilgili kurullar tarafından değerlendirilmeye alınmayacaktır.
  • Başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgilerin eksik veya yanlış olduğu tespit edildiği takdirde bir hak iddiasında bulunamazsınız, kaydınız yapılmış olsa dahi iptal edilir ve hakkınızda disiplin işlemi yürütülür.
  • Kayıt sırasında belgelerinizin orijinalini ibraz etmeniz zorunludur.​​
​​


​BAŞVURU EKRANINA YÜKLENECEK BELGELER

1. Fotoğraf
Yüzün tam ve görünür olması, arka planın düz beyaz veya açık renk olması gerekmektedir.

2. Nüfus Cüzdanı
Kimlik kartının ön ve arkasının aynı belgede taranmış hali

3. Öğrenci Belgesi
Kayıtlı olunan yükseköğretim kurumu tarafından hazırlanmış, başvuru sırasında halen kayıtlı öğrenci olduğunu gösterir güncel belge. (Belge tarihi, başvuru tarihinden en geç 15 gün öncesi olmalıdır.) (E-Devlet çıktısı olabilir)

4. Disiplin Durum Belgesi
Transkript veya Öğrenci Belgesinde bu ibare bulunuyorsa adaydan istenmeyecektir.​

5. Transkript (Hazırlık öğrencileri hariç)
Kayıtlı olunan yükseköğretim kurumu tarafından hazırlanmış, alınan tüm dersleri, notları ve not ortalamalarını gösteren not döküm belgesi.

​6. Ders İçerikleri
Öğrenim görülen programa ait derslerin içeriğidir.

7​. Sınav Sonuç Belgesi​​
ÖSYS Sonuç Belgesi (Ayrıntılı puan dökümü​)

9. Yerleşme Belgesi
Yerleştirme Sonuç Belgesi

10. Pasaport Sureti, Üniversitenizin Bulunduğu Ülkeye Giriş – Çıkış Belgeleri
(Yurtdışı başvurular için geçerlidir.)

11. Lise Denklik Belgesi
(Yurt dışı başvurular için geçerlidir.)

12. Üniversite Tanınırlık Belgesi
(Yurt dışı başvurular için geçerlidir.)

13. Üniversiteye Kayıt Olduğunuz Yıl Üniversitenizin Dünya Sıralamasında kaçıncı sırada olduğunu gösterir geçerli link çıktıları
(Yurt dışı başvurular için geçerlidir.)​


T.C. uyruklu olup ortaöğretiminin son iki yılını yurtdışında tamamlayarak yurtdışında yükseköğretime başlayan öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrencilerden;

a) Yurt dışındaki üniversiteye başladığı yıl ÖSYS sınavına girmiş olmaları, başvuru yapmak istedikleri programın ilgili puan türünde eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin asgari yerleştirme puanına sahip olmaları koşulu aranmaz.
b) ​Geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanına eşit veya yüksek olma koşulu aranmaz.

Yurt dışı üniversitelerden başvuracak adayların ek başvuru koşulları aşağıda yer almaktadır:

a) Yurt dışındaki üniv​ersiteye başladığı yıl ÖSYS sınavına girmiş olmaları gerekir. ÖSYS sınav sonucu olmadan SAT, ACT, Abitur, Bakalorya vb. diğer sınav belgelerinin sunulması, başvuru için yeterli değildir.
b) Başvuru yapmak istedikleri programın ilgili puan türünde eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin asgari yerleştirme puanına sahip olmaları gerekir.

c) Başarı sıralaması şartı aranan programlara başvuru için öğrencinin yükseköğrenime başladığı yıl, kayıtlı olduğu üniversitenin Yükseköğretim Kurulunca esas alınan sıralama kuruluşlarının belirlediği dünya sıralamalarında ilk dört yüzlük dilim içerisinde yer alması ve “Yükseköğretim Kurumlarında Ön L​isans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik'te belirtilen dönem/sınıf ve başarı şartlarını sağlaması gerekir.

 

Başarı sıralaması şartı aranan programlara başvurularda, öğrencinin kayıtlı olduğu üniversitenin ilk dört yüzlük dilim dışında kalması halinde ise; ortaöğretimini Türkiye'de tamamlayanların her halükarda merkezi yerleştirme sınavına girmiş ve kayıt yılı itibarıyla başarı sıralaması şartı aranan programın ilgili puan türünde başarı sıralaması şartını sağlamış olması, ortaöğretiminin en az son iki yılını yurt dışında tamamlayanların ise kayıt oldukları diploma programının, hazırlık sınıfı hariç en az dört yarıyılını başarıyla geçmiş olması gerekir.

 

(Yurt dışı üniversiteye 09.04.2021 tarihinden sonra kayıt yaptıran öğrenciler için üniversitenin dünya sıralamasında ilk dört yüzlük dilim içerisinde olması şartı aranmaktadır. Yurt dışı üniversiteye 09.04.2021 tarihinden önce kayıt olan öğrencilerin ise ilgili yıldaki ÖSYS/YKS Kılavuzlarında yer alan şartları sağlamaları gerekmektedir.)

​​


​​BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEKLER

  1. 'Yeni Kullanıcılar' kısmından T.C. Kimlik No ve e-postanızı girip gelen şifre ile 'Mevcut Kullanıcılar' alanından giriş yapınız. Giriş yapıldıktan sonra ilgili alanları doldurup başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
  2. Başvurunuzu tamamladıktan sonra e-postanıza gelen onay mailinden başvurunuzun gerçekleştiğini teyit edebilirsiniz.
  3. Durum değişikliklerinde sizinle e-posta adresi ve cep telefonunuz üzerinden iletişime geçilecektir. Lütfen tüm alanların doğru olduğundan emin olunuz.


​​


Ad​res ve İletişim Bilgileri

Haliç Üniversitesi
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
5. Levent Mahallesi, 15 Temmuz Şehitler Caddesi, No:14/12 34060 Eyüpsultan - İSTANBUL
Telefon: (0 212) 924 24 44

E-posta: ogrenciisleri@halic.edu.tr​​