|
Turizm İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı, lisans öğrenimine sahip öğrencilerin bilgi ve yönetim becerilerini geliştirerek sektör ile ilgili kritik değerlendirmeler yapmalarına yardımcı olmaktadır. Bu program, turizm işletmeciliği alanında yöneticiler, araştırmacılar ve akademisyen adaylarını yetiştirerek onların kariyer beklentilerini karşılamayı amaçlamaktadır. Bu program aynı zamanda öğrencilerin problem teşhisi, yönetim ve pazarlama alanlarında ortaya atılan kuramlar hakkında bilgilenmelerini sağlamaktadır. Yüksek lisans programı dahilinde bir taraftan Turizm İşletmelerinde Modern Yönetim Stratejileri, Uluslararası Turizm Pazarlarında Tanıtım ve Markalaşma, Turizmde Güncel Konular, Turizm İşletmelerinde Kriz Yönetimi gibi yönetim ve pazarlama dersleri yer alırken diğer taraftan Gastro Turizm, Dijital Turizm, Turizm İşletmelerinde İnovasyon ve Yenilik Yönetimi gibi dersler de yer almaktadır. Bu bağlamda, Haliç Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Programının çok disiplinli bir yapıya sahip olduğunu söylemek mümkündür. |
Akademik kadro bilgileri şu anda yüklenemiyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.
|
T.C. Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2002–2003 Eğitim-Öğretim Bahar yarıyılında kurulmuştur.
|
|
Yüksek Lisans Derecesi; YÖK Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ), 7. Düzey
|
|
-Lisans derecesi almış olmak. -Tezli program için Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)Eşit Ağırlıklı (EA) puan türünden en az 55 puan almış olmak. -Öğrencilerin ALES EA 55 puan almamış olmaları durumnda "Özel Öğrenci" statüsünde kayıt yaptırmaları mümkündür. Özel öğrencilerin alacakları kredilerin toplamı programda yer alan derslere ait toplam kredi sayısının %50’sini aşamaz. -Alan dışından gelen öğrencilere Bilimsel Hazırlık Programı uygulanır.
|
|
Adaylar doktora programlarına başvurabilir.
|
| Ders Kodu | Ders Adı | T+U+L | AKTS | Ders Türü |
|---|---|---|---|---|
| LÜE8000 | Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği | 3+0+0 | 6 | Zorunlu |
| AİS1XX1 | Alan İçi Seçmeli (4 Adet) | - | 24 | Seçmeli |
| İŞL8110 | Yönetim ve Organizasyon | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| İŞL8120 | Stratejik Yönetim | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| İŞL8130 | İnsan Kaynakları Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| İŞL8140 | Örgütsel Davranış | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| İŞL8150 | Uluslararası İşletme Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| İŞL8210 | Tüketici Davranışları | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| İŞL8250 | Proje Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8110 | Turizm Pazarlaması | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8120 | Turizmde Güncel Konular | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8130 | Turizm İşletmelerinde Kriz Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8140 | Turizm İşletmelerinde Rekreasyon ve Etkinlik Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8150 | Turizm ve Etik | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8160 | Seyahat İşletmeleri Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8170 | Yiyecek ve İçecek İşletmeleri Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8180 | Yiyecek ve İçecek Tarihi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8190 | Gastronomi Turizmi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8210 | Sağlık Turizmi Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8220 | Destinasyon Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8230 | Dijital Turizm | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8240 | Sürdürülebilir Turizm | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| UTİ8150 | Kültürlerarası Farklılıklar ve Uluslararası İş Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| YBS8120 | Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| Ders Kodu | Ders Adı | T+U+L | AKTS | Ders Türü |
|---|---|---|---|---|
| AİS1XX2 | Alan İçi Seçmeli (5 Adet) | - | 30 | Seçmeli |
| İŞL8110 | Yönetim ve Organizasyon | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| İŞL8120 | Stratejik Yönetim | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| İŞL8130 | İnsan Kaynakları Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| İŞL8140 | Örgütsel Davranış | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| İŞL8150 | Uluslararası İşletme Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| İŞL8210 | Tüketici Davranışları | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| İŞL8250 | Proje Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8110 | Turizm Pazarlaması | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8120 | Turizmde Güncel Konular | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8130 | Turizm İşletmelerinde Kriz Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8140 | Turizm İşletmelerinde Rekreasyon ve Etkinlik Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8150 | Turizm ve Etik | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8160 | Seyahat İşletmeleri Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8170 | Yiyecek ve İçecek İşletmeleri Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8180 | Yiyecek ve İçecek Tarihi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8190 | Gastronomi Turizmi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8210 | Sağlık Turizmi Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8220 | Destinasyon Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8230 | Dijital Turizm | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| TUR8240 | Sürdürülebilir Turizm | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| UTİ8150 | Kültürlerarası Farklılıklar ve Uluslararası İş Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| YBS8120 | Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi | 3+0+0 | 6 | Seçmeli |
| Ders Kodu | Ders Adı | T+U+L | AKTS | Ders Türü |
|---|---|---|---|---|
| TUR7000 | Dönem Projesi | 0+0+0 | 30 | Zorunlu |
|
Bu programdan mezun olmak için öğrencilerin; min 21 yerel kredilik 7 ders, bir seminer dersi ve bir tez almaları, tüm derslerden en az CB derecesi ile başarılı olmaları, min. 120 AKTS kredisi almış ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının en az 2.50/4.00 olması gerekmektedir.
|
|
Turizm İşletmeciliği programından mezun olan öğrenciler otellerin ve tur operatörlerinin merkez departmanlarında ve subelerinde, seyahat acentalarında, havayolu şirketlerinde ve yiyecek içecek şirketlerinde çalışma imkanına sahip olmaktadırlar.
|
|
Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak Haliç Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav yönetmeliğinin ilgili maddeleri uygulanır.
|
| Dr.Öğretim Üyesi Yusuf YILDIRIM |