"Yapay Zeka ve Gelecek" Temalı Kış Okulu Başarıyla Tamamlandı
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler "Yapay Zeka ve Gelecek" Temalı Kış Okulu Başarıyla Tamamlandı

"Yapay Zeka ve Gelecek" Temalı Kış Okulu Başarıyla Tamamlandı

​​​​​​​Haliç Üniversitesi tarafından 22-25 Ocak 2024 tarihleri arasında düzenlenen "Yapay Zeka ve Gelecek" temalı Kış Okulu, lise öğrencileri arasında büyük ilgi gördü. 4 gün süren etkinlik, yapay zekanın farklı alanlarda nasıl bir etki yaratabileceğine dair derinlemesine bilgiler sunarak, öğrencilere ilham verdi.

Kış Okulu'nun ilk günü, Haliç Üniversitesi Tanıtım Müdürü Sezai Artar'ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Toyota Eğitim​ Müdürü Fatih Erdoğan "Yapay Zeka ve Değişime Adapte Olmak" başlıklı bir sunum yaptı. Günün devamında ise TBMM Üyesi, Hekim, Yazar ve TV Programcısı Prof. Dr. Halit Yerebakan "Yapay Zeka Doktorların İşlerini Alabilir Mi?" konusuna değinirken, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Halit Tali "Matematik ve Yapay Zeka", Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çoban ise "Mimarlık Alanında Yapay Zeka Uygulamaları" üz​erine görüşlerini paylaştı​.

İkinci günü, Mühendislik, Sanat, Spor ve daha birçok alanda yapay zekanın rolüne odaklandı. Öğr. Gör. Damla Öykü Taşkın "Mühendisliğin Yapay Zeka Serüveni", Öğr. Gör. Yiğit Deriğa "Sanat İçin Yapay Zeka Tek Başına Yeterli Mi?", Arş. Gör. Dr. Selin Özge Öndin "Sektörleri Dönüştüren Yapay Zekanın Gücü", Öğr. Gör. Muhammed Yusuf Kahraman "Spor ve Yapay Zeka" ve Öğr. Gör. Şeyda Yoncacı "Dünyamızı Yeniden Şekillendiren Akıllı Makinelerin Yükselişi" başlıkları altında sunumlarını gerçekleştirdi.

Üçüncü gün, katılımcılar sağlık, animasyon, gastronomi gibi alanlarda yapay zekanın etkisini keşfetti. Crypto.com'un kıdemli topluluk yöneticisi Mesut Paçavra "Yapay Zeka ve Crypto", Öğr. Gör. Öznur Tuğba Çelebi "Hemşirelikte Yapay Zeka ve Geleceği", Dr. Öğr. Üyesi Kaya Tabanlı "Oyun ve Animasyonun Geleceği Yapay Zeka", Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Yıldırım "Yapay Zeka ve Gastronomi", Ahmet Özaslan "Dikkat, Yapay Zeka Çıkabilir!" başlıklarıyla katılımcılara ilgi çekici perspektifler sundu.

Etkinliğin dördüncü ve son günü, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Küçük "Yapay Zeka İle Beyin Okumak Mümkün Mü?", Dr. Öğr. Üyesi Altan Alaybeyoğlu "Yapay Zeka ve Kodlamanın Geleceği: Programlamada Yeni Ufuklar", Arş. Gör. Ömer Faruk Şahin "Çeviribilimde Yapay Zeka Yaklaşımları" ve Onedio CTO'su Alaattin Turyan "Medya Alanında Üretken Zeka Uygulamaları" ile devam etti. Etkinlik, Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) Kurucusu ve Başkanı, UNESCO Yapay Zeka İzleme Grubu Üyesi, Zafer Küçükşabanoğlu'nun "Yeni Dünya'ya Yolculuk: Yapay Zeka" konulu aydınlatıcı konuşmasıyla son buldu.

Kış Okulu, ders bitimlerinde öğrencilere laboratuvar turları düzenleyerek, teorik bilgilerin pratiğe dökülmesine olanak sağladı. Etkinlik sonunda, öğrencilerin deneyimlerini paylaşmaları ve etkinlik hakkındaki görüşlerini dinlemekle sona erdi. Etkinlik, katılımcılar tarafından büyük beğeni toplarken, yapay zeka alanında kendini geliştirmek ve bu alanda kariyer yapmak isteyen lise öğrencilerine yol gösterici oldu.*

(*) Bu haber metni Kış Okulu'nun “Yapay Zeka ve Gelecek" temasına uygun olarak ChatGPT tara​fından hazırlanmıştır.