Üniversitemizden Uluslararası İş Birlikleri Kapsamında Azerbaycan Temasları
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Üniversitemizden Uluslararası İş Birlikleri Kapsamında Azerbaycan Temasları

Üniversitemizden Uluslararası İş Birlikleri Kapsamında Azerbaycan Temasları

​Uluslararasılaşma ve ikili iş birlikleri kapsamında üniversitemiz​ Genel Sekreteri Burak BAŞKAN, Uluslararası Tanıtım Direktörü Müzeyyen Seda SEVİNÇLER ve Erasmus & Değişim Programları Koordinatörü Lale ÇOBANOĞLU'nun da aralarında bulunduğu heyet Azerbaycan ziyaretinde bir dizi temaslarda bulundu.

Temaslar kapsamında “Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi, Azerbaycan Teknik Üniversitesi, Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi, ADA Üniversitesi (Azerbaycan Diplomatik Akademisi), Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi ve Sumgayıt Devlet Üniversitesi'ne ziyaret edildi. Karşılıklı iş ​birliklerinin konuşulduğu ziyaretlerde, akademik, öğrenci değişimi, uluslararası iş birliği konuları öne çıktı.

Heyetin temasları 08.12.2023 tarihinde XXI Əsr Məktəbi, Avrupa Azerbaycan Okulu, DÜNYA Okulu ziyareti ve 09.12.2023 tarihinde Bakü Hilton Otel'de düzenlenen Türkiye Üniversiteleri Fuarı ile devam etti. Lise ziyaretleri kapsamında en çok ilgi gösterilen bölümler arasında Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Tıp ve İşletme yer aldı.

09.12.2023 tarihinde, Bakü Hilton Otel'de düzenlenen Türkiye Üniversiteleri Fuarı'na üniversitemizi temsilen ise Genel Sekreterimiz Burak BAŞKAN, Uluslararası Tanıtım Direktörü M. Seda SEVİNÇLER ve Uluslararası Tanıtım Direktörlüğü Öğrenci Destek Uzman Yardımcısı Birdem BULUT katılım sağladı.​

Yüksek Lisans programlarına büyük ilgi gösterilen etkinlikte, Genel Psikoloji, MBA gibi yüksek lisans programları öne çıktı. Lisans programları arasında ise Mühendislik, Tıp (İngilizce), İşletme (İngilizce) ve Yönetim Bilişim Sistemleri öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Transfer başvurusu yapmak isteyen aday öğrencilerle iletişime geçilerek, her bir aday öğrenciye üniversitemiz ve ilgilendikleri bölüm hakkında bilgi verildi.