Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler İSTKA Destekli İslam Mimarisi ve Sanatları Araştırma Uygulama Merkezi Projemiz Başarıyla Tamamlandı

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen İslam Mimarisi ve Sanatları Araştırma Uygulama Merkezi projemiz kapsamında, üniversitemiz bünyesinde geçtiğimiz yıl içinde kurulan 3 atölye ve 1 laboratuvar, alanında uzman eğitmenler ile 70 katılımcıya toplam 1216 saatlik 9 farklı eğitim sunarak verimli bir dönemi tamamladı. Haziran ayında düzenlenen lansmanda 200'den fazla eser ziyaretçisiyle buluştu.

Proje kapsamında yürütülen araştırma faaliyetleri sonucunda, Merkez Müdürü Doç. Dr. Zehra DOĞAN SÖZÜER ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun SEÇER KARİPTAŞ'ın editörlüğünde toplam 23 bölümden oluşan "Tasarım ve Mimarlık Perspektifinde Geleneksele Bakış" adlı kitap yayımlandı.

Projenin hazırlanma ve yürütülmesi süreçlerinde katkı sunan tüm akademisyen ve idari personelimizi tebrik eder, başarılarının artarak devam etmesini temenni ederiz.​

Proje kapsamında yayımlanan kitap, makale, katalog ve paylaşımlara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.​​