Haliç Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Ne Zaman Başlıyor?
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliç Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Ne Zaman Başlıyor?

Haliç Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Ne Zaman Başlıyor?

​​Haliç Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Yetenek Sınavı, üniversiteye giriş sürecinin en önemli adımlarından biridir. 16 Ağustos 2023'te 2. GSF Yetenek Sınavı 5. Levent Kampüsünde düzenlenecektir. İşte bu sınav hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar;

Haliç Üniversitesi: Sınav Yeri ve Zamanı

16 Ağustos 2023 tarihinde, Haliç Üniversitesi'nin 5. Levent Kampüsünde gerçekleştirilecek olan 2. GSF Yetenek Sınavı, üniversite adaylarının uzun süredir beklediği bir etkinlik. Bu sınav, birçok genç için yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarabilecekleri bir fırsatı temsil edi​yor. Sınav, geniş ve rahat bir alanda, 1. Blokta yer alan çizim atölyelerinde gerçekleştirilecek. Sınavın yapılacağı alan, adayların en iyi şekilde performans gösterebilecekleri bir ortam sağlamak için tasarlanmıştır. Geniş ve aydınlık olan atölye, adayların çizimlerini rahatça yapabilecekleri bir alana sahiptir. Bu alan aynı zamanda adayların sanatsal becerilerini ve yaratıcılıklarını özgürce ifade edebilecekleri bir alanı temsil eder.

Adayların sınav başlangıç saatinden 20 dakika önce hazır bulunmaları gerekmektedir. Bu süre zarfında adaylar, sınav ortamına alışabilir, çizim yapacakları alanı inceleyebilir ve sınav süreci hakkında son bilgileri alabilirler. Bu süre zarfı, adayların sınav ortamına alışma ve odaklanma süreci için önemlidir. Sınavın başlangıç saati geldiğinde, adaylar kimliklerini kontrol ettirip, yerlerini alacaklar ve belirlenen süre içerisinde yeteneklerini sergileyebilecekleri eserlerini çizecekler. Sınav süreci boyunca, adayların en iyi performanslarını sergileyebilmeleri için gereken tüm destek sağlanacaktır.

Her bir adayın sınav süreci boyunca göstereceği performans, gelecekteki kariyer yollarını belirlemek için son derece önemli olacaktır. Bu nedenle, adayların sınav gününe tamamen odaklanmaları ve en iyi yeteneklerini sergilemeye hazır olmaları büyük önem taşımaktadır. Bu önemli gün, adayların yeteneklerini ve becerilerini gösterebilecekleri bir platform olmanın yanı sıra, gelecekteki eğitim hayatlarına yön verecek bir adım olacaktır.

Sınav Süresi ve İşleyişi

Sınav süresi, tüm adaylar için eşit bir şekilde 90 dakika olarak belirlenmiştir. Bu süre zarfında adayların çizimlerini tamamlamaları ve gerektiği şekilde teslim etmeleri beklenir. Sınavın sona erdiğine dair uyarı, sınav gözetmeni tarafından yapılacak olup, adaylar çizim kâğıtlarının sağ üst köşesine isim-soy isim ve tercih ettikleri bölümleri (1. ve 2. tercih sırasıyla) yazarak teslim edeceklerdir.

Sınav Konusu ve Tekniği

Haliç Üniversitesi'nin GSF Yetenek Sınavı, adayların yaratıcılıklarını ve teknik becerilerini ölçen bir süreçtir. Sınav konusu, her adayın eşit bir şekilde yeteneklerini gösterebileceği bir konu olmak üzere, Bölüm Başkanları tarafından özenle belirlenmektedir. Bu konu, sınavın başlamasıyla birlikte adaylara anında açıklanacak ve adayların bu konuya göre eserlerini oluşturmaları istenecektir.

Sınav süresince adayların, sınıfta belirlenen bir obje veya objeleri gözlemleyerek, kendilerine verilen çizim kâğıdına karakalem tekniği ile çizmeleri beklenmektedir. Bu süreçte adayların, objeyi ya da objeleri dikkatli bir şekilde gözlemlemesi, çizimlerini bu gözlemlere dayanarak yapmaları ve bu çizimleri kendi yaratıcı bakış açıları ile birleştirmeleri önem arz etmektedir.

Çizim sürecinde, adaylardan herhangi bir yardımcı malzeme kullanmadan, sadece kalem ve kâğıtla çalışmaları beklenir. Bu, adayların basit malzemelerle neler yapabileceklerini ve kendi yaratıcılıklarını nasıl ifade edebileceklerini görmek için tasarlanmış bir süreçtir.

Kimlik Doğrulama​

Adayların sınav öncesi, T.C. kimlik kartlarını göstererek kendilerini tanıtmaları gerekmektedir. Bu işlem, sınavın adil ve düzgün bir şekilde yürütülmesi adına oldukça önemlidir. Kimlik doğrulama işlemi tamamlandıktan sonra adaylar, sınav salonuna alınacaklardır.

Sınav Malzemeleri

Sınavda kullanılacak olan A3 çizim kağıtları, Haliç Üniversitesi tarafından sağlanacaktır. Ancak adayların, kendi kalem setleri ve silgilerini yanlarında getirmeleri gerekmektedir. Eğer adaylar duralit kullanmayı tercih ederlerse, bu malzemeyi de kendileri temin etmelidirler.

Sınav Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sınav esnasında adayların gözetmen öğretim elemanlarına katılım imzalarını vermeleri gerekmektedir. Haliç Üniversitesi yetenek sınavı sona erdiğinde, adayların kalemleri bırakıp çizim kağıtlarını teslim etmeleri beklenmektedir. Adayların, sınav sırasında konuşma veya sınav düzenini olumsuz etkileyebilecek herhangi bir davranışta bulunmamaları gerekmektedir. Sınavın izlenmesi, görsel- işitsel kayıt alınması veya sınav sürecinde ihlalde bulunulması durumunda, gözetmenin sınavı durdurma ve ilgili adayın sınavını geçersiz sayma hakkı bulunmaktadır.

Haliç Üniversitesi Yetenek Sınavı, üniversite adayları için büyük bir önem taşır. Hem yeteneklerini gösterme hem de potansiyellerini keşfetme imkânı sunan bu sınav, gelecekteki kariyerlerine yön verecek önemli bir adımdır. Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileriz.

Diğer özel yetenek bölümleri ve sınavları hakkında bilgi almak için tıklayınız.