Haliç Üniversitesi Tercih Bursu
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliç Üniversitesi Tercih Bursu

​​

Haliç Üniversitesi çeyrek asırdır Türkiye'nin en prestijli eğitim kurumlarından biri olarak bilinir. Üstün akademik başarıları ve öğrenci odaklı eğitim yaklaşımıyla dikkat çeken üniversite, eğitimin kalitesine ve erişilebilirliğine büyük önem verir. Bu durum, Haliç Üniversitesi'nin hem yerli hem de yabancı öğrenciler arasında tercih edilirliğini artıran bir unsur olmuştur. Üniversite, öğrencilere sunduğu çeşitli burs ve mali destek seçenekleriyle de eğitim hayatlarında yardımcı olmaktadır. Bunların arasında en çarpıcı olanı "Tercih Bursu'dur". Tercih Bursu, ÖSYM tarafından yapılan üniversite giriş sınavlarında başarılı olan ve Haliç Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilere sunulan bir destektir.

Tercih Bursu, öğrencilerin üniversite eğitimlerini daha ekonomik ve daha kolay bir şekilde tamamlamalarını sağlamaktadır. Haliç Üniversitesi'ni tercih eden ve belirlenen kriterlere uyan öğrencilere sunulan burs resmi eğitim süresince geçerli olmaktadır. Bu durum, öğrencilere maddi anlamda rahat bir nefes aldırmanın yanı sıra, onların akademik hedeflerine daha fazla odaklanabilmelerini sağlar. Burs oranları, ilgili dönemde aday öğrenci web sayfasında ilan edilir. Öğrenciler, verilen mali destek sayesinde eğitimlerine devam ederken kariyerlerine yönelik hedeflerine daha rahat bir şekilde ilerleyebilirler.

Haliç Üniversitesi Tercih Bursu

Haliç Üniversitesi tarafından sunulan "Tercih Bursu" hakkında bilgi sahibi olmak, aday öğrenciler ve aileleri için önemlidir. Bursa hak kazanmak için, adayların tercih listesine Haliç Üniversitesi'ni dahil etmeleri ve başka bir vakıf üniversitesi tercih etmemeleri gerekmektedir. Ancak, tercih listesinde devlet üniversitesi bulunması, burs hakkını engelleyici bir durum değildir.

Hangi bölüm ve programların bu bursa uygun olduğu, her tercih döneminin başında belirlenir. Tercih Bursu, öğrencilerin eğitimlerine daha erişilebilir kılmayı hedefleyen bir fırsattır. Bu burs, öğrencilere eşit fırsatlar sunmayı amaçlar ve üniversitenin dikkatli yönetimiyle en etkin şekilde dağıtılır. Adayların ve ailelerinin burs hakkında bilgi sahibi olması, üniversite seçimlerinde önemli bir fark yaratabilir. Bu yüzden Haliç Üniversitesi'ni tercih eden her adayın bu burs programını dikkate almasını öneriyoruz.

Bursun Süresi ve Kapsamı

Haliç Üniversitesi'nin sunduğu Tercih Bursu, öğrencinin üniversite eğitimi boyunca geçerli bir fırsattır. Ön lisans programlarına yerleşen öğrenciler için burs 2 yıl, lisans öğrencileri için 4 yıl ve Tıp Fakültesi öğrencileri içinse 6 yıl süreyle sağlanır. Ancak, Haliç Üniversitesi'nden önce başka bir vakıf üniversitesi tercih eden aday öğrenci, bu bursu alamaz.

Burs, zorunlu hazırlık programlarındaki öğrencilerin ilk yılı için de geçerlidir. Tercih Bursu, Haliç Üniversitesi'ni tercih eden ve belirlenen kriterlere uyan öğrencilere önemli bir mali yardımdır. Bu burs, öğrencilerin üniversite eğitimlerine daha rahat bir şekilde devam etmelerini sağlar ve onlara daha erişilebilir bir eğitim fırsatı sunar. Üniversite tercihleri yapılırken bu bursun varlığı ve koşulları göz önünde bulundurulmalıdır.

Haliç Üniversitesi Tercih Bursu, başarılı aday öğrencilere sunulan bir fırsattır ve maddi açıdan destek sağlar. Bu burs, öğrencinin akademik hayatının her adımında ona destek olacak, eğitimini rahat bir şekilde tamamlamasını sağlayacaktır. Başvurmak için öğrencinin sadece Haliç Üniversitesi'ni tercih listesine alması ve başka bir vakıf üniversitesini tercih etmemesi gerekmektedir.​