Haliç Üniversitesi Hızlı Erişim Kampüs Hayatı
WhatsApp

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Haliç Üniversitesi | Akademik | Meslek Yüksekokulları | Meslek Yüksekokulu | Programlar | Turizm ve Otel İşletmeciliği
Program İçeriği

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, 2010 yılında Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde çağdaş turizm anlayışına uygun olarak, misafirin her türlü ihtiyacını karşılamak üzere çok çeşitli hizmetleri veren modern otel, lokanta, acente vb. turistik işletmelerde çalışacak ve yönetecek personeli yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. 

MİSYON

Çağdaş turizm anlayışına uygun olarak gerekli bilgi ve becerilere sahip, ülkemizde turizmin gelişmesine katkıda bulunan,  etik değerlere duyarlı, farklı kültürlere saygılı, bilgiyi mesleki beceriye dönüştürebilme yeteneğine sahip bireyler yetiştirmektir.

VİZYON

Türkiye’de eğitim kalitesiyle tanınan, mezunları sektörde en çok tercih edilen, eğitim öğretim ve uygulama çalışmalarıyla turizm sektörüne öncülük eden bir program olmaktır.

HANİFE AYŞEN KARAGÖZ

HANİFE AYŞEN KARAGÖZ

Öğretim Görevlisi

Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Başkanı

hanifeaysenkaragoz@halic.edu.tr

Daha Fazla Bilgi
ESRA ŞIK

ESRA ŞIK

Öğretim Görevlisi

Öğretim Elemanı

esrask@halic.edu.tr

Daha Fazla Bilgi
HANİFE AYŞEN KARAGÖZ

HANİFE AYŞEN KARAGÖZ

Öğretim Görevlisi

Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Başkanı

aysenkaragoz@halic.edu.tr

Daha Fazla Bilgi
UFUK ALTIN

UFUK ALTIN

Öğretim Görevlisi

Öğretim Elemanı

ufukaltin@halic.edu.tr

Daha Fazla Bilgi
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, 2010 yılında Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde çağdaş turizm anlayışına uygun olarak, müşterinin her türlü ihtiyacını karşılamak üzere çok çeşitli hizmetleri veren modern otel, lokanta, acente vb. turistik işletmelerde çalışacak ve yönetecek personeli yetiştirmeyi amacıyla kurulmuştur.
Programı başarıyla tamamlayan mezunlara Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında ön lisans diploması verilir.
1. Lise diploması 
2. Ulusal Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavları yoluyla yerleştirilmiş olmak 
3. Yabancı öğrenciler için, üniversiteye doğrudan başvurmuş ve yerleştirilmiş olmak; üniversitenin internet sitesinde belirtilmiş olan kamuya açık ulusal ve kurumsal yönetmelikler çerçevesinde Üniversite tarafından değerlendirilmiş olmak.
İşletme-Ekonomi, Konaklama İşletmeciliği, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği, Otel Yöneticiliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Otel Yöneticiliği, Turizm ve Otelcilik

1.Yarıyıl Ders Planı

Ders KoduDers AdıT+U+LAKTSDers Türü
HLÜ0110Temel Bilgi Teknolojileri3+0+03Zorunlu
OZD0101Türk Dili I2+0+02Zorunlu
OZD0103Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I2+0+02Zorunlu
OZD0105İngilizce I3+0+03Zorunlu
OZD0130Kariyer Planlama2+0+02Zorunlu
TUR1001Otel İşletmeciliği3+0+04Zorunlu
TUR1003Genel İngilizce Alıştırmaları I2+2+03Zorunlu
TUR1005Genel Turizm3+0+04Zorunlu
TUR1007Konukla İletişim3+0+03Zorunlu
TUR1009Turizm Coğrafyası3+0+04Zorunlu

2.Yarıyıl Ders Planı

Ders KoduDers AdıT+U+LAKTSDers Türü
OZD0102Türk Dili II2+0+02Zorunlu
OZD0104Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II2+0+02Zorunlu
OZD0106İngilizce II3+0+03Zorunlu
TUR1002Turizm Uygulamaları0+4+04Zorunlu
TUR1004Genel İngilizce Alıştırmaları II2+2+03Zorunlu
TUR1006Seyahat Acentaları ve Tur Operatörlüğü2+0+03Zorunlu
TUR1008Yiyecek İçecek İşletmeciliği3+0+03Zorunlu
TUR1010Misafir İlişkileri Yönetimi2+0+03Zorunlu
ADS1XX2Alan Dışı Seçmeli-3Seçmeli
HLÜ0130Girişimcilik3+0+03Seçmeli
HLÜ0140Sosyal Hayat3+0+03Seçmeli
HLÜ0150Film Okumaları3+0+03Seçmeli
HLÜ0160Siyasi Tarih3+0+03Seçmeli
AİS1XX2Alan İçi Seçmeli-4Seçmeli
LOJ1170Örgütsel Davranış3+0+04Seçmeli
MYO0010Matematik3+0+04Seçmeli
MYO0100Çağdaş Sanat Tarihi2+0+04Seçmeli
MYO0110Mitoloji3+0+04Seçmeli
MYO0120Gastronomi ve Yiyecek Tarihi2+0+04Seçmeli
MYO0140Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri1+2+04Seçmeli
MYO0150Ofis Programları ve Sunum Hazırlama Teknikleri1+2+04Seçmeli
TUR1100Hijyen ve Sanitasyon3+0+04Seçmeli
TUR1110Ağırlama Endüstrisinde Kalite Yönetimi3+0+04Seçmeli
TUR1120Kültürel Miras Yönetimi3+0+04Seçmeli
TUR1130Rekreasyon Yönetimi3+0+04Seçmeli
TUR1140Turizm Sosyolojisi3+0+04Seçmeli
TUR1150Özel İlgi Turizmi3+0+04Seçmeli
TUR1160Sürdürülebilir Turizm3+0+04Seçmeli
TUR1170Bilet Satış (Ticketing)3+0+04Seçmeli
TUR1180Dinler Tarihi3+0+04Seçmeli
TUR1190Sağlık Turizmi3+0+04Seçmeli
TUR1200Turizmde Tüketici Davranışları3+0+04Seçmeli
TUR1210Dünya Kültürleri3+0+04Seçmeli
TUR1220Kongre ve Fuar Organizasyonu3+0+04Seçmeli
TUR1230Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler3+0+04Seçmeli
TUR1240Turizmde İnsan Kaynakları Yönetimi3+0+04Seçmeli

3.Yarıyıl Ders Planı

Ders KoduDers AdıT+U+LAKTSDers Türü
MYO2020Staj0+0+06Zorunlu
TUR2001Turizm Mevzuatı3+0+03Zorunlu
TUR2003Turizm İşletmelerinde Maliyet Kontrolü3+0+03Zorunlu
TUR2005Turizm Pazarlaması ve Satış Teknikleri3+0+03Zorunlu
TUR2007Odalar Bölümü Yönetimi3+0+04Zorunlu
TUR2009Turizm İngilizcesi I2+2+03Zorunlu
AİS2XX1Alan İçi Seçmeli (2 Adet)-8Seçmeli
LOJ1170Örgütsel Davranış3+0+04Seçmeli
MDY0208Temel Arapça3+0+04Seçmeli
MDY0408Temel Rusça3+0+04Seçmeli
MDY0508Temel İspanyolca3+0+04Seçmeli
MDY0901Temel Çince3+0+04Seçmeli
MYO0010Matematik3+0+04Seçmeli
MYO0100Çağdaş Sanat Tarihi2+0+04Seçmeli
MYO0110Mitoloji3+0+04Seçmeli
MYO0120Gastronomi ve Yiyecek Tarihi2+0+04Seçmeli
MYO0140Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri1+2+04Seçmeli
MYO0150Ofis Programları ve Sunum Hazırlama Teknikleri1+2+04Seçmeli
TUR1100Hijyen ve Sanitasyon3+0+04Seçmeli
TUR1110Ağırlama Endüstrisinde Kalite Yönetimi3+0+04Seçmeli
TUR1120Kültürel Miras Yönetimi3+0+04Seçmeli
TUR1130Rekreasyon Yönetimi3+0+04Seçmeli
TUR1140Turizm Sosyolojisi3+0+04Seçmeli
TUR1150Özel İlgi Turizmi3+0+04Seçmeli
TUR1160Sürdürülebilir Turizm3+0+04Seçmeli
TUR1170Bilet Satış (Ticketing)3+0+04Seçmeli
TUR1180Dinler Tarihi3+0+04Seçmeli
TUR1190Sağlık Turizmi3+0+04Seçmeli
TUR1200Turizmde Tüketici Davranışları3+0+04Seçmeli
TUR1210Dünya Kültürleri3+0+04Seçmeli
TUR1220Kongre ve Fuar Organizasyonu3+0+04Seçmeli
TUR1230Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler3+0+04Seçmeli
TUR1240Turizmde İnsan Kaynakları Yönetimi3+0+04Seçmeli

4.Yarıyıl Ders Planı

Ders KoduDers AdıT+U+LAKTSDers Türü
TUR2002Turizm Ekonomisi3+0+03Zorunlu
TUR2004Otel Otomasyon Sistemleri1+2+04Zorunlu
TUR2006Turizm İşletmelerinde Çağdaş Yönetim Yaklaşımları2+0+04Zorunlu
TUR2008Turizm İngilizcesi II2+2+03Zorunlu
AİS2XX2Alan İçi Seçmeli (3 Adet)-12Seçmeli
LOJ1170Örgütsel Davranış3+0+04Seçmeli
MDY0209İleri Arapça3+0+04Seçmeli
MDY0409İleri Rusça3+0+04Seçmeli
MDY0509İleri İspanyolca3+0+04Seçmeli
MDY0902İleri Çince3+0+04Seçmeli
MYO0010Matematik3+0+04Seçmeli
MYO0100Çağdaş Sanat Tarihi2+0+04Seçmeli
MYO0110Mitoloji3+0+04Seçmeli
MYO0120Gastronomi ve Yiyecek Tarihi2+0+04Seçmeli
MYO0140Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri1+2+04Seçmeli
MYO0150Ofis Programları ve Sunum Hazırlama Teknikleri1+2+04Seçmeli
TUR1100Hijyen ve Sanitasyon3+0+04Seçmeli
TUR1110Ağırlama Endüstrisinde Kalite Yönetimi3+0+04Seçmeli
TUR1120Kültürel Miras Yönetimi3+0+04Seçmeli
TUR1130Rekreasyon Yönetimi3+0+04Seçmeli
TUR1140Turizm Sosyolojisi3+0+04Seçmeli
TUR1150Özel İlgi Turizmi3+0+04Seçmeli
TUR1160Sürdürülebilir Turizm3+0+04Seçmeli
TUR1170Bilet Satış (Ticketing)3+0+04Seçmeli
TUR1180Dinler Tarihi3+0+04Seçmeli
TUR1190Sağlık Turizmi3+0+04Seçmeli
TUR1200Turizmde Tüketici Davranışları3+0+04Seçmeli
TUR1210Dünya Kültürleri3+0+04Seçmeli
TUR1220Kongre ve Fuar Organizasyonu3+0+04Seçmeli
TUR1230Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler3+0+04Seçmeli
TUR1240Turizmde İnsan Kaynakları Yönetimi3+0+04Seçmeli
MYS2XX2MYO Seçmeli-4Seçmeli
HLÜ0010Bilimsel Araştırma Yöntemleri1+2+04Seçmeli
HLÜ0020Meslek Etiği2+0+04Seçmeli
MYO0130Yüksekokul Mesleki İngilizce3+0+04Seçmeli
MYO0500Çalışma Yaşamında Toplumsal Cinsiyet3+0+04Seçmeli
MYO0510Diksiyon ve Güzel Konuşma2+0+04Seçmeli
MYO0520Dünya Mutfakları2+0+04Seçmeli
MYO0530Görsel Algı ve Estetik2+0+04Seçmeli
MYO0540İşaret Dili2+0+04Seçmeli
MYO0550Sektörel Yayıncılık ve Medya3+0+04Seçmeli
MYO0560Marka Yönetimi2+0+04Seçmeli
MYO0570Proje Yönetimi2+0+04Seçmeli
MYO0580Kent ve Kültür2+0+04Seçmeli
MYO0590Matematik Okuryazarlığı ve Temel Hesaplama Becerisi1+3+04Seçmeli
MYO0600Pazarlama3+0+04Seçmeli
MYO0610E-Ticaret3+0+04Seçmeli
MYO0620Güncel Sanat ve Eleştirel Bakış2+0+04Seçmeli
MYO0630Psikolojiye Giriş2+0+04Seçmeli
MYO0640İlk Yardım2+0+04Seçmeli
MYO0650Etkili İletişim ve Görgü Kuralları2+0+04Seçmeli
MYO0660Dijital Hikaye Anlatıcılığı2+0+04Seçmeli
MYO0670Dünya Mutfak Kültürleri2+0+04Seçmeli
MYO0680Tiyatroya Giriş2+0+04Seçmeli
MYO0690Sanat Terapisi ve Yaratıcılık2+0+04Seçmeli
MYO0700Davranışsal İktisat2+0+04Seçmeli
MYO0710Tarihi Yapılar ve Özellikleri2+0+04Seçmeli
MYO0720Davranış Bilimleri3+0+04Seçmeli
MYO0730Endüstriyel Fizyoterapi2+0+04Seçmeli
MYO0740Toplum Temelli Eğitim ve Sosyal Sorumluluk2+0+04Seçmeli
MYO0750Geleneksel Çocuk Oyunları2+0+04Seçmeli
MYO0760Dijital Okuryazarlık2+0+04Seçmeli
MYO0770Siyaset Bilimine Giriş3+0+04Seçmeli
MYO0780Küreselleşme ve Göç3+0+04Seçmeli
MYO0790Demokrasi ve İnsan Hakları3+0+04Seçmeli
MYO0800Yapay Zeka ve Toplum3+0+04Seçmeli
MYO0810Çalışma ve Toplum3+0+04Seçmeli
Öğrencinin 120 AKTS kredisini tamamlamış olması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının -hiçbir dersten kalmamak koşuluyla- 4.00 üzerinden en az 2.00 olması şartı aranmaktadır.
Konaklama Tesisleri (Otel, Tatil Köyü), Yiyecek-İçecek İşletmeleri (Restoran, Cafe), Havayolu İşletmeleri, Çeşitli Ulaştırma Şirketleri, Turizm Bakanlığı, Turizm Yazarlığı ve Fotoğrafçılığı, Kongre-Konferans Merkezleri, Turizm Enformasyon Merkezlerinde çalışma olanağı bulabilirler.
1. Bu programda; ara sınav, proje, rapor, quiz, ödev, uygulama ve yarıyıl sonu sınavları vb. gibi farklı yöntemlerle derslerle ilgili ölçme ve değerlendirme yapılır.
2. Ölçme ve değerlendirme yöntemleri; sınav çeşitleri ve bunların ders başarı notuna katkısı hususları Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) belirlediği temel ilkelere uygun olarak Haliç Üniversitesi senatosu tarafından belirlenir.
3. Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde harf ve/veya rakama dayalı not verme sistemleri kullanılır
Öğr.Gör. Ufuk ALTIN
Fakülte Sekreteri YAVUZ ERDOĞAN