Üniversitemize TEKNOFEST Yarışmalarında 3 Büyük Ödül
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Üniversitemize TEKNOFEST Yarışmalarında 3 Büyük Ödül

Üniversitemize TEKNOFEST Yarışmalarında 3 Büyük Ödül

​​​​​​

Üniversitemiz, ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki ilerleyişine en yüksek katkıyı sunmak gayesiyle, geleceğe yön verecek teknolojiler ve yeni nesil meslekler üzerine önemli kazanımlar elde etmeyi sürdürüyor. Bu hedef doğrultusunda, TUBİTAK ve TEKNOFEST kapsamı içerisinde yapmış olduğumuz Bilimsel Araştırma Projelerimiz/Patentlerimizin ve inovatif çalışmalarımızın ürünlerini almaya devam ediyoruz.

 27 Nisan- 01 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenen “Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST" yarışmaları kapsamında üniversitemiz 3 büyük ödül kazanarak gurur ve mutluluk verici bir başarı ortaya koydu.

 1.   TEKNOFEST 2023 Enerji ve Çevre kategorisinde ''Parabolik Çanak Güneş Kolektörü ile Hidrojen Üretimi'' adlı projemiz Üçüncülük ödülünü aldı.  Proje  Öğr. Gör. Arif KARABUĞA danışmanlığında MYO Makine Programı öğrencilerimiz Muhammet GÜNDOĞDU, Muhammet Ali AYDIN, Furkan CURA tarafından gerçekleştirildi. 

 2.   TEKNOFEST Milli Uzay Programı kapsamındaki “Dijital sağlık kontrol sistemi" adlı projemiz, Milli Uzay çalışmaları arasında birinci seçilerek programda yer almaya hak kazandı.  Proje Prof. Dr. Gökay AYDEMİR ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.

 3.   TEKNOFEST kapsamında “A Composition for Heavy Metal Deposition in Tissues with Significant Athosclerosis of the Coronary Arteries" adlı ortak patent başvurumuz ise TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ tarafından “Altın Madalya" ile ödüllendirildi. Projenin çalışma ekibinde; yüksek lisans öğrencimiz Onur YOLAY ve proje danışmanı Prof. Dr. Esra KASAPBAŞI yer aldı.

 Ülkemizin milli teknoloji atılımında yerimizi almak için büyük önem taşıyan bu yönde çalışmaların tüm üniversitemiz bünyesinde yaygınlaşmasını temenni ediyoruz. TEKNOFEST'teki başarılarımızda emeği geçen tüm öğrencilerimizi, akademik ve idari çalışanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.​
​​