Haliç Üniversitesi Hızlı Erişim Kampüs Hayatı
WhatsApp

Öğrencimiz COP31 Sürecinde Üniversitemizi Temsil Ediyor

Öğrencimiz Erdinç Yıkılkan, İklim Elçileri Hareketi kapsamında düzenlenen COP31: İklim Elçileri Eğitim Kampı’na katılarak hem akademik çalışmalarıyla öne çıktı hem de uluslararası iklim politikaları sürecinde aktif rol üstlenmeye hak kazandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı tarafından, Türkiye’nin 2053 net sıfır emisyon hedefi ve yeşil kalkınma politikaları doğrultusunda gençlerin iklim değişikliğiyle mücadeledeki rolünü güçlendirmek amacıyla başlatılan İklim Elçileri Hareketi kapsamında önemli bir etkinlik daha gerçekleştirildi.

Gaziantep’te 15-16 Nisan 2026 tarihlerinde düzenlenen “COP31: İklim Elçileri Eğitim Kampı”, Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek COP31 sürecine gençlerin etkin katılımını sağlamak ve iklim politikalarına nitelikli katkı sunmalarını desteklemek amacıyla hayata geçirildi. Program kapsamında katılımcılara; iklim değişikliği, küresel iklim politikaları, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri gibi başlıklarda kapsamlı eğitimler verilerek gençlerin bilgi ve temsil kapasitelerinin geliştirilmesi hedeflendi.

Haliç Üniversitesi’ni temsilen programa katılan öğrencimiz Erdinç Yıkılkan, kamp süresince farklı üniversitelerden gelen iklim elçileriyle birlikte aktif rol aldı. Yıkılkan, SANKO Holding Ri&Up Programı kapsamında gerçekleştirdiği “Atık Tekstil Ürünleri Hangi Metotlarla Geri Dönüşüme Kazandırılabilir?” başlıklı sunumuyla dikkat çekti. Sunumunda, dönüşüm öncesinde ikinci el kullanımın yaygınlaştırılması yönündeki önerisi, SANKO Holding yöneticileri tarafından takdirle karşılandı ve kendisine tekstil fabrikalarına yönelik bir davet iletildi.

Erdinç Yıkılkan, daha önce 29 Eylül-1 Ekim 2025 tarihlerinde Konya’da düzenlenen İklim Elçileri Eğitim Kampı’na katılım sağlamış; ayrıca 17-19 Ekim 2025 tarihlerinde gerçekleştirilen Zero Waste Forum kapsamında Kırşehir’de düzenlenen çevresel sürdürülebilirlik ve öğrenci katılımı temalı çalıştayda atölye çalışmalarına katkı sunmuştu.

Öte yandan Yıkılkan, Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenecek COP31 kapsamında oluşturulan uyum politikaları çalışma grubuna seçilerek önemli bir başarıya imza attı. Bu görev kapsamında, iklim değişikliğine uyum politikalarının geliştirilmesi sürecinde aktif rol üstlenecek olan öğrencimiz, ulusal ve uluslararası düzeyde yürütülen çalışmalara katkı sağlayacak.

Haber Galerisi
Paylaş: