Haliç Üniversitesi Hızlı Erişim Kampüs Hayatı
WhatsApp

Mezunumuz Necmettin Gedikli, TEKNOFEST’ten Ödülle Döndü

Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Mezunumuz Necmettin Gedikli’nin yer aldığı Quantum UAV takımı, TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması’nın Avcı Drone kategorisinde 16 finalist takım arasında yer alarak “En İyi Takım Ruhu Ödülü”nün sahibi oldu.

Siirt’te düzenlenen TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması kapsamında mücadele eden Quantum UAV takımı, Avcı Drone kategorisinde 16 finalist takım arasına girmeyi başardı. Yarışma sürecindeki performansıyla dikkat çeken takım, En İyi Takım Ruhu Ödülü’ne layık görüldü.

Takımda haberleşme sorumluluğunu üstlenen Mezunumuz Necmettin Gedikli, havacılık haberleşmesi ve yazılım alanlarındaki bilgi ve deneyimlerini bir araya getirerek projenin geliştirilmesine katkı sundu. Gedikli, yazılım mimarisinde mikroservis yaklaşımını kullanarak servislerin birbirinden bağımsız çalışmasını sağlayan bir sistem geliştirdi.

Üniversite hayatımdan kalan bir hayali gerçekleştirdim

TEKNOFEST’te finale kalmanın üniversite yıllarından bu yana kurduğu bir hayal olduğunu belirten Necmettin Gedikli, yarışma sürecindeki deneyimini şu sözlerle anlattı:

“Üniversite hayatımdan kalan bir hayali gerçekleştirmiş oldum. Takımımın haberleşme sorumlusu olarak çıktığım bu yolda, başlangıçta farklı bir alanda ilerlediğim için zorlandım. Ancak çalışmaya devam ettim. Çalıştıkça hem havacılık haberleşmesi alanını hem de tam yığın (Full Stack) alanını bir araya getiren projelerde çalışma fırsatı buldum.”

İlk kez katıldıkları yarışmada finale kalmanın ve ödül kazanmanın kendileri için önemli bir deneyim olduğunu ifade eden Gedikli, elde ettikleri sonuçtan duyduğu memnuniyeti ise şöyle dile getirdi:

“Daha ilk senemiz olmasına ve bunun getirdiği acemiliğe rağmen gösterdiğimiz performanstan, ortaya çıkardığımız üründen ve elde ettiğimiz sonuçtan memnunum.”

Haber Galerisi