Haliç Üniversitesi Burs İmkanları Nelerdir?
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliç Üniversitesi Burs İmkanları Nelerdir?

Haliç Üniversitesi Burs İmkanları Nelerdir?

​​Haliç Üniversitesi, öğrencilerin eğitim hayatlarını daha rahat ve başarılı bir şekilde sürdürebilmeleri için çeşitli burs imkanları sunmaktadır. Bu burs imkanları; akademik başarıya, yerleşme sıralamasına, tercih önceliklerine ve hatta kişisel yeteneklere dayalı olarak belirlenir.


ÖSYM Bursu ve İndirimi: ÖSYM sınavları sonucunda belirli bir başarı düzeyine ulaşan öğrencilere ÖSYM Bursu ve İndirimi sağlanmaktadır. Bu burs ve indirim, öğrencinin sınavdaki başarı durumuna ve sıralamasına göre belirlenir.

Türkiye'nin İlk 100, İstanbul'un İlk 50 Lisesi Bursu

2023 LGS taban puan/yüzdelik dilim sırasına göre Türkiye'de ilk 100'de ve İstanbul'da ilk 50'de yer alan liselerden 2022 ve 2023 yıllarında mezun olan ve üniversitemize yerleşen adaylara %25 oranında indirim uygulanır. Ancak, Tıp Fakültesi öğrencileri bu indirimden yararlanamaz.

Tercih Bursu

Haliç Üniversitesi, tercih sıralamasında üniversitenin bölümlerini ve programlarını seçen başarılı aday öğrencilere tercih bursu sunar. Burada önemli olan nokta, tercih sıralamasının üstünde Haliç Üniversitesi dışında başka bir vakıf üniversitesi olmamasıdır. Devlet üniversitesi yazmış olmaları bu bursu almalarına engel değildir. Burs oranları ve süresi ise yerleşilen programın niteliğine göre değişir.

Derece Bursu

Haliç Üniversitesi, YKS'de belirli bir sıralama elde eden öğrencilere çeşitli derece bursları sunar. Bu burslar, öğrencinin YKS puan türüne ve yerleştirme sırasına göre değişkenlik gösterir. İlk 1, ilk 10, ilk 100, ilk 1000, ilk 5000 ve ilk 10000 arasında yer alan öğrenciler belirli miktarda aylık Destek Bursu, Konaklama Bursu, Dizüstü Bilgisayar ve Öğle Yemeği bursundan yararlanabilirler.

Uluslararası Diploma Bursu

 IB, Abitur, Matura, Fransızca IB, Bakalorya, Maturita programlarından mezun olan öğrencilere İngilizce programlarda %25 indirim uygulanır.

 

Haliç'in Yetenekleri Bursu

Bu burs, öğrencilerin bireysel becerilerini ve yeteneklerini teşvik etmeyi hedefleyen özel bir burs programıdır. Yeteneklere dayalı %10, %25 ve %50 oranlarında burs verilir. Bu burs için öğrencilerin kendilerine ait belgeler, otobiyografiler, proje ve fikir çalışmaları ve sosyal sorumluluk çalışmaları ile birlikte başvuru yapmaları gerekmektedir.

Anlaşmalı Eğitim Kurumlarından Burs İmkanı

Haliç Üniversitesi, belirli eğitim kurumlarıyla olan iş birliği anlaşmaları çerçevesinde bu kurumlardan üniversiteye geçiş yapan öğrencilere özel indirim fırsatları sunar.

  • Final Eğitim Kurumları, Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumları, Okyanus Koleji ve Sınav Eğitim Kurumları mezunlarına, bu iş birliği çerçevesinde eğitim görecekleri programlarda %25'lik bir indirim uygulanır.
  • Birey Eğitim Kurumları, Açı Eğitim Kurumları, Çözüm Eğitim Kurumları ve Limit Eğitim Kurumlarından üniversiteye geçiş yapan öğrencilere ise, benzer bir anlaşma kapsamında, eğitim görecekleri programlarda %20'lik bir indirim sağlanır.
Bu özel indirimler, geniş bir program yelpazesini kapsar:

  • Mimarlık Fakültesi
  • Mühendislik Fakültesi
  • İşletme Fakültesi
  • Fen Edebiyat Fakültesi
  • Beden Eğitimi Yüksekokulu
  • Konservatuvar
  • Güzel Sanatlar Fakültesi
  • Meslek Yüksekokulu'nun tüm programları
İndirimlerin uygulandığı programlar arasında Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi yer almamaktadır. Haliç Üniversitesi bursları, anlaşmalı kurumlardan gelen öğrencilere ekonomik olarak daha erişilebilir bir eğitim fırsatı sunduğunu belirtmekte fayda var.


Diğer Burslar;

  • Üniversite İçi Akademik Başarı İndirimi: Üniversite içindeki akademik başarılarına göre öğrencilere çeşitli indirimler sağlanır. Bu indirimler genellikle, öğrencinin bir önceki dönemdeki not ortalamasına bağlı olarak belirlenir.
  • Şehit ve Vefat Burs ve İndirimi: Şehit yakınlarına ve vefat eden aile bireylerinin öğrenci olan yakınlarına belirli indirimler ve burslar sağlanır. Bu, üniversitenin sosyal sorumluluk anlayışının bir parçasıdır.
  • Kardeş İndirimi: Aynı üniversitede birden fazla öğrencisi olan aileler için kardeş indirimi uygulanır. Bu indirimler, üniversite politikalarına ve belirlenen kurallara göre uygulanır.
  • Spor Bursu ve İndirimi: Haliç Üniversitesi, sporla iç içe olan ve belirli spor dallarında başarılı olan öğrencilere spor bursu ve indirimi sağlar. Bu, öğrencinin spordaki başarısına ve spora olan katkısına bağlı olarak belirlenir.
  • Engelli İndirimi: Engelli öğrencilere, eğitim ve öğrenimlerini daha kolay sürdürebilmeleri adına belirli oranda indirim sağlanır. Bu indirim, üniversitenin eğitime eşit erişim anlayışının bir parçasıdır.