Haliç DEKOM Yardımları Deprem Bölgesine Ulaştı
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliç DEKOM Yardımları Deprem Bölgesine Ulaştı

Haliç DEKOM Yardımları Deprem Bölgesine Ulaştı

​​​​Haliç Üniversitesi olarak Kahramanmaraş merkezli ve birçok ilimizi doğrudan etkileyen depremler sonrasında akademik, idari çalışanlarımız ve öğrencilerimiz ile birlikte tüm imkanlarımızı afet bölgesi için seferber ettik.

Üniversitemiz, Türkiye'yi sarsan depremler sonrası, yardımlarına ilk günden itibaren devam ediyor. Afet sonrası hızlıca faaliyete geçirdiğimiz Haliç DEKOM (Haliç Deprem Destek ve Koordinasyon Merkezi) bünyesinde yürütülen yardım kampanyasında, gönüllü öğrencilerimiz ve çalışanlarımız görev aldı.

Haliç DEKOM'un düzenlediği bağış ve yardım malzemeleri 5. Levent kampüsümüzden kalkan tır ile deprem bölgesine gitti. Afet bölgesine gönderilen ilk yardım tırında su, bebek giyim, mama, bez, hijyen malzemeleri, giyim, ayakkabı vb. depremzedelerin ihtiyaç duydukları birçok yardım malzemesi yer aldı. Ayrıca Haliç Üniversitesi Sağlık Kültür, Spor Daire Başkanımız Yusuf Kıvanç Egeaka ve beraberindeki 8 kişilik profesyonel bir ekibimiz de yardım tırıyla birlikte afet bölgesine gitti. Üniversitenin yardım kampanyasını yürüten ekibimiz, Hatay'ın Kırıkhan ilçesi Karadurmuşlu köyünde Haliç DEKOM yardım koordinasyon alanını kurarak, yardım malzemelerini depremzedelere ilk elden ulaştırdı.

​Depremde en ağır hasar alan yerlerden biri olan Hatay ve civarındaki köylere yardım malzemelerini ulaştıran Haliç DEKOM, bölgedeki yerleşim yerlerinin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek, başarılı bir yardım kampanyasına imza attı. Depremzede vatandaşlarla birebir ilgilenen ekibimiz, bölge halkının önümüzdeki süreçte ihtiyaç duyacağı yardım malzemeleri ile ilgili de sahada veri çalışması yaptı. Haliç DEKOM adına konuşan Yusuf Kıvanç Egeaka hocamız; ''Haliç Üniversitesi'nin deprem yardım kampanyasının ilk aşaması olarak, Kırıkhan ilçesinde afetten etkilenen vatandaşlarımıza ulaştık.''  Böylesi bir afette yardım faaliyetlerinin büyük bir özen ve itinayla yapılması gerektiğine dikkat çeken Egeaka; ''Biz üniversite olarak, yardım kampanyalarının gerektiğinde insanlara tek tek ulaşarak yapılmasını oldukça önemsiyoruz. Bundan sonraki süreçte de, yardımların uzun vadede sürdürülebilir olması için Haliç DEKOM olarak yardım ve destek çalışmalarına devam edeceğiz.'' şeklinde konuştu.

Okulumuz yardım kampanyasının yanı sıra, Rektörlüğümüz tarafından alınan karar doğrultusunda, 5. Levent kampüsümüzde yer alan 550 kişilik kız öğrenci yurdu, depremzede öğrenciler ve ailelerinin konaklaması için kullanıma açıldı. Afetle ilgili yürüttüğümüz destek faaliyetleri kapsamında, deprem bölgesine ailelerinin yanına gitmek isteyen öğrencilere maddi destek ve o bölgede ikamet eden öğrencilerimize de burs verme kararı aldık.

Haliç Üniversitesi'nin deprem yardım faaliyetleri ile ilgili konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Zafer Utlu şunları söyledi:​​

 

Haliç Üniversitesi olarak afetten etkilenen tüm depremzede vatandaşlarımızın yanındayız. Bu acı günleri birlik ve dayanışma içinde, omuz omuza vererek atlatacağız. Yaşanan felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tüm yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum. Üniversite olarak ilk günden itibaren gönüllülerimizin yoğun katılımıyla yardım kampanyamızı sürdürüyoruz. Haliç DEKOM yardım ekibini ivedilikle bölgeye sevk ederek afetten etkilenen yurttaşlarımızla birebir temasa geçtik. Kız öğrenci yurdumuzu ise depremzede öğrencilerimiz ve aileleri için tahsis ederek, konaklama ve barınma konusunda desteğimizi sürdürüyoruz. Bundan sonraki süreçte de, afet bölgesinin temel ihtiyaçları doğrultusunda, yardım ve deste​k çalışmalarımızı en aktif şekilde devam ettirecek ve dayanışmamızı sürdüreceğiz.​