Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Duyurular 2022-2023 Bahar Yarıyılı Eğitim Süreci İle İlgili Üniversitemiz Yetkili Kurullarınca Alınan Kararlara İlişkin Duyuru

Sayın Öğretim Elemanlarımız ve Sevgili Öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığının 31.03.2023 tarih ve E-75850160-104.01.01.01-23957 sayılı yazısına istinaden 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi eğitim sürecine ilişkin 30.03.2023 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında yapılan değerlendirme neticesinde Üniversitemiz yetkili kurullarının almış olduğu kararlara göre;

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere,​

• ​Hali hazırda uygulanmakta olan uzaktan öğretim ile birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın derslerin tamamı sınıflarda yüz yüze verilecektir.
  • Bahar dönemindeki çevrimiçi derslerin ara sınavları "şeffaflık ve denetlenebilirlik" ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılacaktır.
  • Nisan ayına ertelenmiş olan "uygulamalı derslerin" ara sınavları 15 Mayıs 2023 tarihinden sonraki tarihlerde olmak üzere fakülte/yüksekokul kurullarınca alınacak karar ile ilan edilecek tarihlerde yüz yüze yapılacaktır.
  • 03 Nisan 2023 tarihinden itibaren teorik derslere ait uygulamalar (laboratuvar, atölye, proje/saha çalışmaları vb.) ve uygulamalı dersler (laboratuvar, atölye, proje/saha çalışmaları, staj, iş yeri uygulamaları vb.) yüz yüze yapılacaktır.
  • Yarıyıl sonu (final/bütünleme),  tek ders, not yükseltme,  tez izleme,  yeterlilik sınavı, tez savunma sınavları gibi sınavlar ise ilan edilecek tarihlerde yüz yüze yapılacaktır.

Bilgilerinize duyurulur.