|
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, 2010 yılında Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde çağdaş turizm anlayışına uygun olarak, misafirin her türlü ihtiyacını karşılamak üzere çok çeşitli hizmetleri veren modern otel, lokanta, acente vb. turistik işletmelerde çalışacak ve yönetecek personeli yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. |
Öğretim Görevlisi
Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Başkanı
hanifeaysenkaragoz@halic.edu.tr
Öğretim Görevlisi
Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Başkanı
aysenkaragoz@halic.edu.tr
|
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, 2010 yılında Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde çağdaş turizm anlayışına uygun olarak, müşterinin her türlü ihtiyacını karşılamak üzere çok çeşitli hizmetleri veren modern otel, lokanta, acente vb. turistik işletmelerde çalışacak ve yönetecek personeli yetiştirmeyi amacıyla kurulmuştur.
|
|
Programı başarıyla tamamlayan mezunlara Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında ön lisans diploması verilir.
|
|
1. Lise diploması
2. Ulusal Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavları yoluyla yerleştirilmiş olmak 3. Yabancı öğrenciler için, üniversiteye doğrudan başvurmuş ve yerleştirilmiş olmak; üniversitenin internet sitesinde belirtilmiş olan kamuya açık ulusal ve kurumsal yönetmelikler çerçevesinde Üniversite tarafından değerlendirilmiş olmak. |
|
İşletme-Ekonomi, Konaklama İşletmeciliği, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği, Otel Yöneticiliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Otel Yöneticiliği, Turizm ve Otelcilik
|
| Ders Kodu | Ders Adı | T+U+L | AKTS | Ders Türü |
|---|---|---|---|---|
| HLÜ0110 | Temel Bilgi Teknolojileri | 3+0+0 | 3 | Zorunlu |
| OZD0101 | Türk Dili I | 2+0+0 | 2 | Zorunlu |
| OZD0103 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | 2+0+0 | 2 | Zorunlu |
| OZD0105 | İngilizce I | 3+0+0 | 3 | Zorunlu |
| OZD0130 | Kariyer Planlama | 2+0+0 | 2 | Zorunlu |
| TUR1001 | Otel İşletmeciliği | 3+0+0 | 4 | Zorunlu |
| TUR1003 | Genel İngilizce Alıştırmaları I | 2+2+0 | 3 | Zorunlu |
| TUR1005 | Genel Turizm | 3+0+0 | 4 | Zorunlu |
| TUR1007 | Konukla İletişim | 3+0+0 | 3 | Zorunlu |
| TUR1009 | Turizm Coğrafyası | 3+0+0 | 4 | Zorunlu |
| Ders Kodu | Ders Adı | T+U+L | AKTS | Ders Türü |
|---|---|---|---|---|
| OZD0102 | Türk Dili II | 2+0+0 | 2 | Zorunlu |
| OZD0104 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | 2+0+0 | 2 | Zorunlu |
| OZD0106 | İngilizce II | 3+0+0 | 3 | Zorunlu |
| TUR1002 | Turizm Uygulamaları | 0+4+0 | 4 | Zorunlu |
| TUR1004 | Genel İngilizce Alıştırmaları II | 2+2+0 | 3 | Zorunlu |
| TUR1006 | Seyahat Acentaları ve Tur Operatörlüğü | 2+0+0 | 3 | Zorunlu |
| TUR1008 | Yiyecek İçecek İşletmeciliği | 3+0+0 | 3 | Zorunlu |
| TUR1010 | Misafir İlişkileri Yönetimi | 2+0+0 | 3 | Zorunlu |
| ADS1XX2 | Alan Dışı Seçmeli | - | 3 | Seçmeli |
| HLÜ0130 | Girişimcilik | 3+0+0 | 3 | Seçmeli |
| HLÜ0140 | Sosyal Hayat | 3+0+0 | 3 | Seçmeli |
| HLÜ0150 | Film Okumaları | 3+0+0 | 3 | Seçmeli |
| HLÜ0160 | Siyasi Tarih | 3+0+0 | 3 | Seçmeli |
| AİS1XX2 | Alan İçi Seçmeli | - | 4 | Seçmeli |
| LOJ1170 | Örgütsel Davranış | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0010 | Matematik | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0100 | Çağdaş Sanat Tarihi | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0110 | Mitoloji | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0120 | Gastronomi ve Yiyecek Tarihi | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0140 | Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri | 1+2+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0150 | Ofis Programları ve Sunum Hazırlama Teknikleri | 1+2+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1100 | Hijyen ve Sanitasyon | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1110 | Ağırlama Endüstrisinde Kalite Yönetimi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1120 | Kültürel Miras Yönetimi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1130 | Rekreasyon Yönetimi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1140 | Turizm Sosyolojisi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1150 | Özel İlgi Turizmi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1160 | Sürdürülebilir Turizm | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1170 | Bilet Satış (Ticketing) | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1180 | Dinler Tarihi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1190 | Sağlık Turizmi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1200 | Turizmde Tüketici Davranışları | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1210 | Dünya Kültürleri | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1220 | Kongre ve Fuar Organizasyonu | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1230 | Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1240 | Turizmde İnsan Kaynakları Yönetimi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| Ders Kodu | Ders Adı | T+U+L | AKTS | Ders Türü |
|---|---|---|---|---|
| MYO2020 | Staj | 0+0+0 | 6 | Zorunlu |
| TUR2001 | Turizm Mevzuatı | 3+0+0 | 3 | Zorunlu |
| TUR2003 | Turizm İşletmelerinde Maliyet Kontrolü | 3+0+0 | 3 | Zorunlu |
| TUR2005 | Turizm Pazarlaması ve Satış Teknikleri | 3+0+0 | 3 | Zorunlu |
| TUR2007 | Odalar Bölümü Yönetimi | 3+0+0 | 4 | Zorunlu |
| TUR2009 | Turizm İngilizcesi I | 2+2+0 | 3 | Zorunlu |
| AİS2XX1 | Alan İçi Seçmeli (2 Adet) | - | 8 | Seçmeli |
| LOJ1170 | Örgütsel Davranış | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MDY0208 | Temel Arapça | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MDY0408 | Temel Rusça | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MDY0508 | Temel İspanyolca | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MDY0901 | Temel Çince | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0010 | Matematik | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0100 | Çağdaş Sanat Tarihi | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0110 | Mitoloji | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0120 | Gastronomi ve Yiyecek Tarihi | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0140 | Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri | 1+2+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0150 | Ofis Programları ve Sunum Hazırlama Teknikleri | 1+2+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1100 | Hijyen ve Sanitasyon | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1110 | Ağırlama Endüstrisinde Kalite Yönetimi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1120 | Kültürel Miras Yönetimi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1130 | Rekreasyon Yönetimi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1140 | Turizm Sosyolojisi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1150 | Özel İlgi Turizmi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1160 | Sürdürülebilir Turizm | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1170 | Bilet Satış (Ticketing) | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1180 | Dinler Tarihi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1190 | Sağlık Turizmi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1200 | Turizmde Tüketici Davranışları | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1210 | Dünya Kültürleri | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1220 | Kongre ve Fuar Organizasyonu | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1230 | Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1240 | Turizmde İnsan Kaynakları Yönetimi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| Ders Kodu | Ders Adı | T+U+L | AKTS | Ders Türü |
|---|---|---|---|---|
| TUR2002 | Turizm Ekonomisi | 3+0+0 | 3 | Zorunlu |
| TUR2004 | Otel Otomasyon Sistemleri | 1+2+0 | 4 | Zorunlu |
| TUR2006 | Turizm İşletmelerinde Çağdaş Yönetim Yaklaşımları | 2+0+0 | 4 | Zorunlu |
| TUR2008 | Turizm İngilizcesi II | 2+2+0 | 3 | Zorunlu |
| AİS2XX2 | Alan İçi Seçmeli (3 Adet) | - | 12 | Seçmeli |
| LOJ1170 | Örgütsel Davranış | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MDY0209 | İleri Arapça | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MDY0409 | İleri Rusça | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MDY0509 | İleri İspanyolca | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MDY0902 | İleri Çince | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0010 | Matematik | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0100 | Çağdaş Sanat Tarihi | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0110 | Mitoloji | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0120 | Gastronomi ve Yiyecek Tarihi | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0140 | Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri | 1+2+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0150 | Ofis Programları ve Sunum Hazırlama Teknikleri | 1+2+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1100 | Hijyen ve Sanitasyon | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1110 | Ağırlama Endüstrisinde Kalite Yönetimi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1120 | Kültürel Miras Yönetimi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1130 | Rekreasyon Yönetimi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1140 | Turizm Sosyolojisi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1150 | Özel İlgi Turizmi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1160 | Sürdürülebilir Turizm | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1170 | Bilet Satış (Ticketing) | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1180 | Dinler Tarihi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1190 | Sağlık Turizmi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1200 | Turizmde Tüketici Davranışları | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1210 | Dünya Kültürleri | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1220 | Kongre ve Fuar Organizasyonu | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1230 | Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| TUR1240 | Turizmde İnsan Kaynakları Yönetimi | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYS2XX2 | MYO Seçmeli | - | 4 | Seçmeli |
| HLÜ0010 | Bilimsel Araştırma Yöntemleri | 1+2+0 | 4 | Seçmeli |
| HLÜ0020 | Meslek Etiği | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0130 | Yüksekokul Mesleki İngilizce | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0500 | Çalışma Yaşamında Toplumsal Cinsiyet | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0510 | Diksiyon ve Güzel Konuşma | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0520 | Dünya Mutfakları | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0530 | Görsel Algı ve Estetik | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0540 | İşaret Dili | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0550 | Sektörel Yayıncılık ve Medya | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0560 | Marka Yönetimi | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0570 | Proje Yönetimi | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0580 | Kent ve Kültür | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0590 | Matematik Okuryazarlığı ve Temel Hesaplama Becerisi | 1+3+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0600 | Pazarlama | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0610 | E-Ticaret | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0620 | Güncel Sanat ve Eleştirel Bakış | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0630 | Psikolojiye Giriş | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0640 | İlk Yardım | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0650 | Etkili İletişim ve Görgü Kuralları | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0660 | Dijital Hikaye Anlatıcılığı | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0670 | Dünya Mutfak Kültürleri | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0680 | Tiyatroya Giriş | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0690 | Sanat Terapisi ve Yaratıcılık | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0700 | Davranışsal İktisat | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0710 | Tarihi Yapılar ve Özellikleri | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0720 | Davranış Bilimleri | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0730 | Endüstriyel Fizyoterapi | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0740 | Toplum Temelli Eğitim ve Sosyal Sorumluluk | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0750 | Geleneksel Çocuk Oyunları | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0760 | Dijital Okuryazarlık | 2+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0770 | Siyaset Bilimine Giriş | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0780 | Küreselleşme ve Göç | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0790 | Demokrasi ve İnsan Hakları | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0800 | Yapay Zeka ve Toplum | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
| MYO0810 | Çalışma ve Toplum | 3+0+0 | 4 | Seçmeli |
|
Öğrencinin 120 AKTS kredisini tamamlamış olması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının -hiçbir dersten kalmamak koşuluyla- 4.00 üzerinden en az 2.00 olması şartı aranmaktadır.
|
|
Konaklama Tesisleri (Otel, Tatil Köyü), Yiyecek-İçecek İşletmeleri (Restoran, Cafe), Havayolu İşletmeleri, Çeşitli Ulaştırma Şirketleri, Turizm Bakanlığı, Turizm Yazarlığı ve Fotoğrafçılığı, Kongre-Konferans Merkezleri, Turizm Enformasyon Merkezlerinde çalışma olanağı bulabilirler.
|
|
1. Bu programda; ara sınav, proje, rapor, quiz, ödev, uygulama ve yarıyıl sonu sınavları vb. gibi farklı yöntemlerle derslerle ilgili ölçme ve değerlendirme yapılır.
2. Ölçme ve değerlendirme yöntemleri; sınav çeşitleri ve bunların ders başarı notuna katkısı hususları Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) belirlediği temel ilkelere uygun olarak Haliç Üniversitesi senatosu tarafından belirlenir. 3. Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde harf ve/veya rakama dayalı not verme sistemleri kullanılır |
| Öğr.Gör. Ufuk ALTIN |
| Fakülte Sekreteri YAVUZ ERDOĞAN |