Haliç Üniversitesi Hızlı Erişim Kampüs Hayatı
WhatsApp

AKADEMIX V, Modern Zaman Hikayeleri Sergisi Sanatseverleri Dünya Sanat Günü’nde Bir Araya Getiriyor

​UNESCO’nun resmi partneri olan IAA/AIAP Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) tarafından iki yılda bir düzenlenen ve sanat dünyasında büyük yankı uyandıran “Akademix” sergisi, bu yıl beşinci kez sanatseverlerle buluşuyor.

Akademix V başlıklı sergi, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden sanatçı akademisyenleri bir araya getirerek, sanatın akademik üretimle buluştuğu özel bir platform sunuyor. Üniversitemiz Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Akademisyenimiz Dr. Ümran Özbalcı Aria “Duo Mandala” adlı çalışmasıyla sergiye katıldı.

Ümran Özbalcı Aria, Dua Mandala eserini “Bir sanatçı olarak ben de bu felsefeyi işlerken geleneksel yaklaşımlardan farklı olarak ‘Duo Mandala’ adını verdiğim, merkeze iki portre yerleştirdiğim çalışmalar yaptım. Bu yaklaşım, ruh ve bedenin uyum içinde birleşerek evrensel simetriden doğan huzura ulaşabileceğini simgeler” diye konuştu.

Akademix V, farklı teknik ve yaklaşımlarla üretilmiş eserleriyle güncel sanatın akademik yüzünü yansıtırken aynı zamanda sanatseverlere sunuyor. Sergi, 19 Nisan 2025 Cumartesi günü saat 16.00-19.00 arasında Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Galeri’de gerçekleştirilecek açılışla sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi, 19-30 Nisan 2025 tarihleri arasında, pazar ve pazartesi günleri hariç, her gün 12.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.​​

Haber Galerisi