Haliç Üniversitesi Hızlı Erişim Kampüs Hayatı
WhatsApp

Yer Gözlemden Dijital İkize Öğrenme Programı

Marmara Belediyeler Birliği ve VATUT Teknoloji iş birliğiyle, EIT Kentsel Hareketlilik RIS Eğitim Programı desteğiyle hayata geçirilen EO2DigitalTwin (From Earth Observation to Digital Twin for Crisis Mobility: A Data-Driven Approach) Projesi kapsamında, iklim değişikliği bağlamında kentsel hareketlilik planlamasında çalışan yerel yönetim temsilcilerinin, uzmanların, öğrencilerin ve genç profesyonellerin analitik ve teknik kapasitesini geliştirmek amacıyla, 2026 Haziran ayı boyunca ‘Yer Gözlemden Dijital İkize’ öğrenme programı düzenlenecektir. Program hibrit formatta gerçekleşecek olup, yüz yüze buluşmalar YTÜ Davutpașa Kampüsü’nde (İstanbul) gerçekleștirilecektir.

Program kapsamında, katılımcıların yer gözlem/uydu verileri, coğrafi bilgi sistemleri (CBS) ve dijital ikiz simülasyonlarını birlikte ele alarak, iklim kaynaklı risklerin kent içi ulaşım sistemleri üzerindeki etkilerini değerlendirme ve çözüm geliştirme kapasitelerinin artırılması hedeflenmektedir. Uygulama odaklı olarak ilerleyecek program sürecinde; veri temelli analiz, senaryo geliştirme ve karar destek süreçlerine yönelik yetkinliklerin güçlendirilmesi sağlanacaktır.

Programa başvurmak isteyen ilgililerin, mbb.bb/dijitalikiz adresinde yer alan başvuru formunu 1 Haziran 2026 Pazartesi gün bitimine kadar doldurmaları gerekmektedir.

Program ve başvuru sürecine ilişkin bilgilendirme amacıyla 20 Mayıs 2026 Çarşamba günü, 14.00 – 15.00 saatleri arasında çevrim içi formatta bir Bilgilendirme Webinarı gerçekleştirilecektir. Webinara katılım sağlamak isteyen ilgililerin, mbb.bb/dijitalikizbilgilendirme bağlantısı üzerinden kayıt olmaları gerekmektedir.