YKSFest’24, Öğrencilerin Yoğun İlgisiyle Gerçekleşti
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler YKSFest’24, Öğrencilerin Yoğun İlgisiyle Gerçekleşti

YKSFest’24, Öğrencilerin Yoğun İlgisiyle Gerçekleşti

Haliç Üniversitesi, Mecidiyeköy ve Levent Sınav Kurs Merkezleri iş birliğiyle gerçekleştirilen YKSFest'24, 20 Nisan 2024 tarihinde üniversitemizin büyük konferans salonunda düzenlendi. YKSFest'24, üniversite sınavına sayılı günler kala öğrencilere rehberlik etmek, motivasyonlarını arttırmak ve tercih süreci hakkında tüm sorularını yanıtlamayı amaçladı.

Festival, Sınav Eğitim Kurumları Mecidiyeköy ve Levent Şubeleri Genel Müdürü Fatih Kayagil'in açılış konuşmasıyla başladı. Kayagil, aday öğrencilere umutsuzluğa kapılmamaları ve geç kalmış hissetmemelerini tavsiye etti. Aday öğrencilerin, sürecini doğru yönetmesi halinde sınava kısa bir zaman bile kalsa hedefe ulaşılabileceğini kendi öğrencilik döneminden örnekler vererek paylaştı.

YKSFest'24, Sınav Kurumları Rehberlik Koordinatörü Ulaş Şahin “YKS'de Başarının Şifreleri" başlıklı konuşmasıyla devam etti. Şahin, sınav başarısının ardında yatan unsurlara odaklanarak stres yönetiminin kritik önemini vurguladı. "Heyecan her zaman olacaktır; önemli olan, bu heyecanı ve stresi nasıl yönettiğinizdir." diyerek, öğrencilere sınav stresiyle baş etme becerilerini geliştirmeleri için cesaret verdi. Ayrıca, doğru kaynak kullanımı ve doğru tercih rehberlerinin, başarı yolculuğunda kilit noktalardan olduğunu belirtti. Zaman, stres, heyecan yönetimi ve düzenli çalışmanın önemini vurgulayarak, öğrencilere motivasyon dolu konuşma gerçekleştirdi.

Eğitim Danışmanı Burak Kılanç ise “Üniversiteye Yerleşmede Oyunun Kuralları" konuşmasında zamanın geri alınamayacağını vurgulayarak, zamanın etkili bir şekilde kullanılmasının önemine dikkat çekerken, geleceği planlamanın hayati önem taşıdığını belirtti. Her aşamanın yeni bir başlangıç olduğunu hatırlatarak, şimdiki atılacak adımların kariyer yolculuğunda belirleyici olacağını vurguladı. Ayrıca, doğru kaynakların izlenmesinin ve bilgiye erişimin önemine değinerek, doğru adımlarla geleceğin şekillendirebileceğini ifade etti.

Festivalin sonunda, "Gelecek Planlama" başlıklı kapanış konuşmasında Haliç Üniversitesi Tanıtım Müdürü Sezai Artar​, öğrencilere motivasyon aşıladığı konuşmasında, doğru tercih yapma sürecini anlattı. Etkinlikte aday öğrenciler için sınav stresinden uzaklaşabilecekleri keyifli aktiviteler ve ödüllü yarışmalar gerçekleşti.