Yiğit Deriga Uluslararası Müzik Yarışmasında Derece Aldı
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Yiğit Deriga Uluslararası Müzik Yarışmasında Derece Aldı

Haliç Üniversitesi Türk Musikisi Bölümü hocamız Yiğit Deriga, dünyaca ünlü müzik prodüksiyon şirketi ve ses kütüphanesi üreticisi Drumforge'un düzenlediği "TreeHouse Contest" adlı yarışmada gösterdiği yaratıcı performansıyla üçüncülük ödülünü kazandı.

TreeHouse Contest, katılımcıların verilen bir gitar kanalı üzerine kompozisyon ve yaratıcılık becerilerini sergiledikleri bir yarışma formatıyla katılımcılara ulaşıyor. Drumforge firmasının bateri/davul odaklı bir şirket olması nedeniyle, yarışmada öncelikli olarak ritim enstrümanları üzerindeki yaratıcılık aranıyor. Yiğit Deriga, gitar kanalının yanı sıra bateri, bas gitar ve klavye aranjmanları ekleyerek kendine özgü bir kompozisyon oluşturarak üçüncülük derecesine ulaştı.

Yarışmada elde ettiği başarıyla müzik alanındaki yetkinliğini ve yaratıcılığını bir kez daha kanıtlayan Yiğit Deriga, Haliç Üniversitesi'nin müzik eğitimi alanındaki kalitesini de uluslararası platformlarda temsil etmiş oldu.

Aldığı ödülden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Yiğit Deriga, "Dünya çapında gerçekleştirilen yarışmalar, günceli takip edebilmemiz ve kendimizi yeniliklere adapte edebilmemiz adına büyük önem taşımaktadır. Müziğin klasik yapısı ve dokusunun yanı sıra, adım adım dijitalleşen dünyayı takip etmek ve gelecek yatırımlarımızı bu vizyon doğrultusunda geliştirip şekillendirmek, profesyonel müzisyenler ve müzisyen adayları için büyük önem taşımaktadır." diye konuştu.

Elde ettiği başarıdan dolayı Yiğit Deriga hocamızı tebrik eder, gelecek çalışmalarında başarılar dileriz.