VAILOS Oyununun Lansmanı Yapıldı
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler VAILOS Oyununun Lansmanı Yapıldı

Haliç Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Kuluçka Merkezi'nde ProsumeTech girişim firması ile üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olan Şehmuz Güler ve öğrencilerinin geliştirmiş oldukları, kendi yapay zekasına sahip bilgisayar oyununun (VAILOS) lansmanı 5 Haziran Çarşamba günü saat gerçekleştirildi.

Lansman, TTO Müdürü Dr. İsmail Kasap'ın açılış konuşmasıyla başladı. Dr. Kasap, konuşmasında VAILOS'un yenilikçi ve gelecek vadeden bir oyun olduğunu vurgularken AR-GE çalışmalarına olan desteklerinin kesintisiz devam edeceğini belirtti. Konuşmanın hemen ardından, oyunun teaserı dijital oyun severlerin beğenisine sunuldu ve büyük bir ilgiyle karşılandı.

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Şehmuz Güler, bu oyunla akademinin ve öğrencilerin yaratıcı ürünler üretebileceğini göstermek istediklerini vurguladı. Şubat ayında başladıkları süreçte, öğrencilerin azim ve özverili çalışmalarıyla kısa sürede büyük bir ilerleme kaydettiklerini belirtti. Konuşmasının ardandan proje ekibinde yer alan öğrencileri sahneye çağırarak kendilerine teşekkür etti.

• Proje Ekibi Öğrencileri
  • Açelya Avcı
  • Arda Kuluz
  • Ayşe Elif Çelik
  • Bencan Saka
  • Edanur Deşti
  • Efe Arda Sakarya
  • Enes Buğra
  • Furkan Kerim Arda
  • Melisa Uncuoğlu
  • Ümit Ada
  • Zeynep Çoşkun

Lansmandan sonra VAILOS oyun deneyimi için öğrenciler bir araya geldi. Oyun ilk denemesinde keyifli anlar yaşandı. Deneme süreci, oyunun potansiyelini ve eğlence değerini gözler önüne serdi.