Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Fotoğraflarla Cumhuriyetin Sanayileşme Öyküsü" Fotoğraf Sergisi Ziyarete Açıldı

​Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlama etkinlikleri çerçevesinde "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Fotoğraflarla Cumhuriyetin Sanayileşme Öyküsü" adlı sergi Üniversitesi Kongre Salonu Fuayesi'nde ziyarete açıldı. Sergi, Sağlam Metal San. Tic. A.Ş.'nin Kültür ve Sanat Bölümü tarafından hazırlanmış olup Haliç Araştırmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi iş birliği ile düzenlendi.

Serginin açılışını, Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu, Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Önder Küçükerman ve Sağlam Metal San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Koçak birlikte gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarında Haliç'in Cumhuriyet Dönemi Türk Sanayisinin kurulmasına ve geliştirilmesine katkısı vurgulandı. Aynı zamanda, Cumhuriyet Dönemi sanayi mirasının korunmasında Haliç Üniversitesi'nin oynadığı önemli rol vurgulandı.

Türkiye'nin sanayileşme sürecini görsel olarak anlatan fotoğraflarla zenginleştirilmiş ve ziyaretçilere Türk sanayisinin evrimini gözler önüne sunan sergi; tarih, sanayi ve mimari alanlarında ilgilenen ziyaretçileri için ev sahipliği yaptı.​