TÖMER Nedir?

TÖMER Nedir?

  • ​​​​​​​TÖMER Nedir? TÖMER Açılımı Ne Demek?

TÖMER; açılımı Türkçe Öğretim M​erkezi olan, yabancılara Türkçe dilini öğretmek ve beraberinde Türk kültürünü tanıtmak amacıyla kurulmuş kurula verilen isimdir. Üniversite bünyelerinde faaliyet gösteren TÖMER hem yurt dışında dil öğrenmek isteyen öğrencilere online olarak hem de Türkiye içerisinde eğitim ya da çalışma nedeniyle geçici ya da kalıcı oturum sahibi olan kişiler için online ya da yüz yüze eğitimler düzenlemektedir.

TÖMER Türkçe dil kursları; Başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar toplamda 6 farklı seviyede eğitim vermektedir. A1 başlangıç seviyesi kursiyerlere gündelik ifadelerle basit cümleler kurma ve kendini tanıtmayı öğretirken, C1 seviye ile Türkçe eğitim veren eğitim kurumlarına dahil olabilmek mümkündür. TÖMER kurslarında yer alan her bir seviyenin süresi 7 hafta olarak belirlenmiştir. Toplam eğitim 140 saat olmaktadır. Kursun online olarak alınması durumunda, seviye toplam 8 haftada tamamlanırken ders saati toplamda 128 saat olacaktır.​


  • ​​​​​TÖMER Kayıt Koşulları Nelerdir?​​​​
​Haliç Üniversitesi TÖMER program kaydı, başvuru formunun doldurularak, pasaport ve bir adet fotoğrafın ilgili mail adresine iletilmesiyle başlatılabilir. En az 4 kur için yapılacak ödemeler, geçici ikamet başvurusu için kullanılabilir. Ancak TÖMER dil kursu kaydı, ikamet başvurularının son uçları açısından garanti vermez.

TÖMER Türkçe kurslarında;

  • Derslere en az %70 oranında devam zorunludur. Devam koşulunu sağlamayan öğrencilerin kurs ile ilişiği kesilebilir ve ilgili durum resmi makamlara TÖMER tarafından bildirilir.
  • Okuma, Konuşma dinleme ve Yazma modüllerinin her biri için yapılacak sınavlarda 25 üzerinden 15 puan alınması koşuluyla kur bitirilerek bir üst seviye eğitime hak kazanılır.
  • Hastalık nedeniyle yapılacak devamsızlıklar resmi hastanelerden alınan sağlık raporları ile bildirilmelidir.
  • Öğrencinin tamamladığı son kur için sertifika alması mümkündür. Son kura kadar devam etmeyen öğrenciler için, en son tamamladıkları seviye için sertifika düzenlenir.
  • Eğitim sürecinde kullanılacak kaynak ve yardımcı kaynaklar, Haliç TÖMER ofislerinden ücret karşılığı temin edilerek kullanılabilir.