Tokyo Metropolitan Sanat Müzesi İle Dostluğun Yüzüncü Yılı
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Tokyo Metropolitan Sanat Müzesi İle Dostluğun Yüzüncü Yılı

​Türkiye ve Japonya arasında diplomatik ilişkilerin başlangıcının 100. yılı nedeniyle her iki ülkede yapılan kutlamalara ek olarak sanatın da diplomatik dostluğa yaptığı katkıyla ikinci yüzyıla adım atılıyor.

JYUN-TEN Sanat Derneğinin her yıl, Türkiye'den Pinelo Sanat Galerisi ile birlikte düzenlediği Tokyo Metropolitan Sanat Müzesindeki karma sergiye, üniversitemizden Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Prof. Dr. Müge Demir ve Grafik Tasarım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Pelin Özyol hocalarımız eserleriyle katılım gösterdi. Türkiye'den 12, Japonya'dan ise 10 sanatçının eserlerinin yer aldığı karma sergi, 12-18 Mayıs 2024 tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Sergi, iki ülke arasındaki kültürel alışverişi ve anlayışı teşvik eden bir platform görevi görmesi ve iki ülke arasındaki ortak özellikleri kutlayarak sanatsal bağlantıların zengin dokusunu keşfetme anlamında önemli bir işlev görmektedir.​