Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyemiz Kübra Çiğdem Pekkoç Uyanık’ın Yer Aldığı TÜSEB Proje Önerisi Destek Almaya Hak Kazandı
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyemiz Kübra Çiğdem Pekkoç Uyanık’ın Yer Aldığı TÜSEB Proje Önerisi Destek Almaya Hak Kazandı

TÜSEB A Grubu Acil Arge Projeleri kapsamında "Kannabinoid 1/2 Reseptör Agonisti WIN 55,212-2'nin Potansiyel Anti-diyabetik ve Anti-inflamatuvar Etkisinin in-vivo olarak Araştırılması" başlıklı proje destek almaya hak kazandı. Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Kübra Çiğdem Pekkoç Uyanık hocamızın araştırmacı olarak yer aldığı projeye İstinye Üniversitesi yürütücülüğünde İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'dan da araştırmacılar katkı sağladı.

Proje, diyabette endokannabinoid sistemdeki, kannabinoid reseptör agonisti WIN 55,212-2'nin sıçanlar üzerindeki antidiyabetik etkilerini ve bu etkilerin inflamasyon ve oksidatif stres üzerindeki etkilerini daha ayrıntılı olarak incelemeyi amaçlamaktadır. Bu çalışmanın sonuçlarıyla, WIN 55,212-2'nin antidiyabetik potansiyelini ve bu etkinin inflamasyon ve oksidatif stres üzerindeki etkilerini daha iyi anlamamıza yardımcı olması hedeflenmektedir. Elde edilecek verilerle diyabet tedavisinde yeni hedeflerin tanımlanması ve daha etkili tedavi stratejilerinin geliştirilmesine katkıda bulunma amaçlamaktadır.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kübra Çiğdem Pekkoç Uyanık'ı bu değerli projesi dolayısıyla tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

  • Proje Ekibi
  • Dr. Öğr. Üyesi Fatma Kübra TOMBULTÜRK – İstinye Üniversitesi (Yürütücü)
  • Dr. Öğr. Üyesi Kübra Çiğdem PEKKOÇ UYANIK – Haliç Üniversitesi (Araştırmacı)
  • Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gizem TODURGA SEVEN – İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (Araştırmacı)
  • Dr. Öğr. Üyesi Huri DEDEAKAYOĞULLARI – İstinye Üniversitesi (Araştırmacı)