Tıp Fakültesi Dekanlar Konseyi ve UÇEP Toplantıları Gerçekleşti
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Tıp Fakültesi Dekanlar Konseyi ve UÇEP Toplantıları Gerçekleşti

​Tıp Fakülteleri Dekanları 4 Mayıs tarihinde Tıp Dekanlar Konseyi Toplantısı için İstanbul'da bir araya geldi. Toplantıya, Haliç Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ece Salihoğlu ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pınar Köroğlu katıldı. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı, tıp eğitiminin geleceği üzerine önemli kararların alındığı bir etkinlik olarak öne çıktı.

Toplantıda, Tıp Fakülteleri Dekanlar Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya liderliğinde ölçme ve değerlendirme konusu ele alındı. Tıp eğitimindeki mevcut sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Fakülte dekanları, tıp eğitimindeki standartları yükseltmek ve gelecek vizyonunu şekillendirecek konuşmalar gerçekleştirdi.

Toplantının ardından, Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Ulusal Çekirdek Eğitim Programı (UÇEP) 2026'nın ilk toplantısı gerçekleştirildi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, temel hekimlik uygulamaları ve çekirdek hastalıklar gibi konular detaylı olarak ele alındı. Ülkenin dört bir yanından gelen tıp fakültelerinin dekanları ve dekan yardımcıları, verimli bir iş birliği ortamı oluşturarak, tıp eğitiminin kalitesini artırmak adına kararlılıkla hareket etti.

Haliç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin, bu önemli toplantı serisinin ardından elde edilen bilgi ve deneyimleri kendi eğitim programlarını güncellemek amacıyla kullanılması ve tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek, öğrencilerine en iyi eğitimi sunma hedefinin sürdürülmesi amaç olarak belirlendi.