Tıp Fakültesi 7. Dönem Beyaz Önlük Giyme Töreni Büyük Coşku İle Gerçekleştirildi
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Tıp Fakültesi 7. Dönem Beyaz Önlük Giyme Töreni Büyük Coşku İle Gerçekleştirildi

Tıp Fakültesi 7. Dönem Beyaz Önlük Giyme Töreni Büyük Coşku İle Gerçekleştirildi

​​Üniversitemiz Tıp Fakültesi'nin 7. dönem beyaz önlük giyme töreni, fakültemizin akademisyenleri, öğrencileri ve velileri ile birlikte coşku dolu bir katılımla gerçekleşti.​

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konservatuvarımızın düzenlediği müzik dinletisi ile başlayan tören, Tıp Fakültesi kurucu dekanımız Prof. Dr. A. Feridun VURAL'ın konuşmasıyla devam etti. Dekanımız Prof. Dr. A. Feridun VURAL açılış konuşmasında şunları belirtti:

Sevgili Öğrenciler,

Sizlere düşen görev zaman​ı değerlendirmek, hekimlik mesleğine en iyi şekilde hazırlanmaktır. Bizlerde sizin ülkenize ve insanlığa yararlı iyi birer hekim olmak için gereken çabayı göstermekle yükümlüyüz. Burada giyeceğiniz önlükler, sadece bir giysi değil sizin bu kutsal mesleğe adım atarak yüklendiğiniz sorumlulukların da bir göstergesidir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılında, bizleri bu imkanlara kavuşturan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve yol arkadaşları ile  şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum.

Törende konuşmalarını gerçekleştiren Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Remzi ÇETİN ise şunları belirtti:

Bizim medeniyetimizin merkezinde insan vardır. "İnsanı Yaşat Ki Devlet Y​aşasın" felsefesi bizde esastır. Medeniyetimiz insanı yaratılmışların en şereflisi olarak ele alır. Yaygın söylenişi ile insan eşref-i mahlukattır. Yani yaratılmışların en şereflisidir. Bütün evren insanla anlam kazanır. Düşünen, idrak eden, sorgulayan, varlığın ve varlığının hikmetleri üzerinde yorum yapan tek varlık insandır.

Genç Kardeşlerimiz,

Mesleğinizin başında önlüklerinizi giyiyorsunuz. İnsanı yaşatmak için yollara düşmüş sağlık neferleri olarak hepinize üstün başarılar diliyorum. Sizleri ve ailelerinizi tebrik ediyorum.​​

Törenin devamında konuşmalarını gerçekleştiren Prof. Dr. Kemal ALTAŞ, meslek hayatındaki tecrübelerini genç hekim adaylarına aktardığı konuşmasını gerçekleştirdi.

Tamamlanan konuşmaların ardından tören, genç hekim adaylarının beyaz önlük giymeleri ile sonlandı.

Hekim adaylarımıza mesleki yaşamlarının her anında üstün başarılar diliyoruz.​