Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde Dekanlık Devir Teslim Töreni
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde Dekanlık Devir Teslim Töreni

Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde Dekanlık Devir Teslim Töreni

 

Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde Prof. Dr. İrfan Papila, düzenlenen törenle dekanlık görevini devraldı.

Devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. İrfan Papila, önceki dekan Prof. Dr. Melek Güneş Yavuzer'e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Yavuzer ise Prof. Dr. İrfan Papila'nın fakülteye katılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, kendisine başarılar diledi.

Törene katılan Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Prof. Dr. Melek Güneş Yavuzer'e hizmetleri için teşekkür ederek plaket takdim etti. Yeni dekan Prof. Dr. İrfan Papila'ya da başarılar dileyen Prof. Dr. İnanç, "Prof. Dr. İrfan Papila çok tecrübeli bir hocamız. Bugünden itibaren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak üniversitemize hizmet edecek. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Prof. Dr. Melek Güneş Yavuz da son derece kıymetli bir hocamız. Kendisinin deneyimlerinden üniversite olarak faydalanmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

İrfan Papila, 1956 yılında Artvin'de doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Zonguldak'ta tamamlamıştır. Tıp eğitimini 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak mezun olmuştur. Ardından 1985–1988 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi almıştır. 1989 yılında aynı yerde uzman doktor olarak göreve başlamıştır. 1992 yılında Kulak Burun Boğaz Hastalıkları doçenti ünvanını almıştır. Daha sonra 2000 yılında profesör unvanını kazanmıştır. 2005-2008 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı'ndan 01/04/2023 tarihinde emekli olmuştur. Evlidir ve bir çocuk babasıdır.​​