Prof. Dr. Salaheddine Bendak, Mühendislik Dekanlar Konseyi Toplantısına Katıldı
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Prof. Dr. Salaheddine Bendak, Mühendislik Dekanlar Konseyi Toplantısına Katıldı

Mühendislik alanında önemli bir buluşma olan Mühendislik Dekanlar Konseyi'nin 41. toplantısı, 26-27 Nisan 2024 tarihlerinde Elazığ'da bulunan Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salaheddine Bendak, özel davet üzerine bu önemli konferansa katıldı.

Toplantı boyunca akademisyenler, geçmişten günümüze mühendislik disiplini ve geleceği üzerine sunumlar gerçekleştirdi. Mühendislik fakültelerindeki mevcut sorunlar, çözüm önerileri ve gelecek vizyonları da masaya yatırıldı. Ayrıca, günümüzün en büyük sorunlarından biri olan iklim değişikliği ve afetlere dirençli altyapı inşası konusunda mühendisliğin rolüne de vurgu yapıldı.

Akademisyenler, konseyin sona ermesinin ardından Elazığ'ın tarihi mekanlarını ziyaret etti. Ayrıca, Elazığ İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'ni de ziyaret ederek önemli bir etkileşimde bulundu.​​