Prof. Dr. Önder Küçükerman Anıların İzinde Programına Konuk Oldu
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Prof. Dr. Önder Küçükerman Anıların İzinde Programına Konuk Oldu

Prof. Dr. Önder Küçükerman Anıların İzinde Programına Konuk Oldu

Vav TV'de yayınlanan "Anıların İzinde" programında, tasarımının önde gelen isimlerinden biri olan Prof. Dr. Önder Küçükerman'ın yaşam öyküsü ve endüstriyel tasarım alanındaki katkıları, izleyicilere ilham verici bir yolculuk sundu. Program, üç temel soru etrafında şekillenerek izleyicilere Küçükerman'ın hayatına dair derinlemesine bir bakış sundu.

Küçükerman, ailesinden ve eğitiminden başlayarak fotoğrafçılık başarılarına kadar uzanan bir serüveni paylaştı. Ayrıca program, endüstriyel tasarımın öneminin vurgulanmasıyla birlikte, Küçükerman'ın bu alandaki öncü rolüne odaklandı.

Endüstriyel Tasarım Bölümünün kuruluş hikayesine ve tasarım adının bulunuşuna yer verildi. Prof. Dr. Safa Erkün'ün "tasarım" adını önermesiyle birlikte, endüstriyel tasarım alanında bir dönüm noktası yaşandı. Devlet Planlama Teşkilatı'nın sanayiye teşvik için sunduğu ödeneklerin alınmasında da Küçükerman'ın etkisi büyüktü. Başvuru sırasında, üretilecek ürünlerin kim tarafından çizileceği sorusuyla yetkililere yönelen Küçükerman, bu alana yapılan yatırımların önemini vurguladı ve en üst düzeyde destek sağlandı.

Küçükerman'ın hayatında iz bırakan isimler arasında, mimarlık alanında öne çıkan Sedat Hakkı Eldem ve Utarit İzgi gibi önemli figürler bulunuyor. Özellikle Eldem'in, Küçükerman için bir idol olduğu ve onun akademik kariyerinde büyük bir etkisi olduğu vurgulandı.

Programda, Küçükerman'ın kendi tasarımları da detaylı bir şekilde ele alındı. Kitapları ve yüzlerce tasarıma kadar geniş bir yelpazede eserleri olan Küçükerman, özellikle mutfaklarda sıklıkla karşılaşılan tabak tasarımına programda yer verildi.​