IV. Nesil Üniversite Sarmalında Haliç Üniversitesi Değerlendirme Toplantıları Gerçekleştirildi
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler IV. Nesil Üniversite Sarmalında Haliç Üniversitesi Değerlendirme Toplantıları Gerçekleştirildi

​​​​Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Nihat İNANÇ başkanlığında gerçekleştirilen toplantılarda, üniversitemizin özellikle kalite çalışmaları kapsamında hatırı sayılır dönüşümü ve gelişimi için önemli adımlar atıldı. Öncelikle dijitalleşme, kalite, akreditasyon, araştırma performansı gibi alanlarda güncel bir perspektife ihtiyaç olduğu vurgulandı. Bu kapsamda, öğretim elemanlarının yayın ve proje sayılarının arttırılması, öğrenci sayısının optimize edilmesi gibi konular hakkında görüşüldü.

İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin TOPRAK'ın belirttiği konular çerçevesinde özellikle araştırma, proje, ticarileşme ve teknoloji transferi gibi alanlar ele alındı. Nitelikli eğitimin önemi vurgulanırken, kalite güvencesi veri tabanı eksikliğinin giderilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

"HALİÇTTO1 İş Süreçleri için Yapay Zekâ Geliştirme Projesi"

Proje Danışmanı Prof. Dr. Murat KAYRİ, dördüncü nesil üniversite olma hedefiyle yapay zekâ ve inovasyonun önemini paylaştı. Üniversitenin stratejik planının güncellenmesi ve kurumsal işleyişin iyileştirilmesi gerekliliği vurguladı.

Genel Sekreter Yardımcısı Şenol TARI, özellikle dijital dönüşümün üniversitenin her alanına entegre edilmesi gerektiğini belirtti. Bu kapsamda, fiziksel altyapı, bilişsel dönüşüm ve kültürel dönüşüm olmak üzere üç temel unsura odaklanılmasının altı çizildi.

Üç gün boyunca:

  • Bütünleşik Kalite Yönetim Sisteminin Geliştirilmesine Yönelik Rasyonel Stratejiler ve Doktrin İstişaresi,
  • Kalite Ekseninde Web Sayfası Dizaynı İstişaresi,
  • Eğitim Öğretim Koordinatörlüğünün Güncellenmesi ve
  • Araştırma Geliştirme ve Projeler Koordinatörlük Yapısının Güncellenmesi

​başlıkları üzerinde analiz, araştırma ve süreç çalışmaları tüm akademik ve idari kadromuzdan temsilcilerimizin de katılımı ile gerçekleşti.​