İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Özel Ödüle Layık Görüldü

Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Özel Ödüle Layık Görüldü

​​​Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, 2023-2024 Bahar Dönemi Mobilya Stüdyosu dersi kapsamında öğrencilerini teşvik ederek "Ezberbozan Tasarım Yarışması'na" yoğun bir katılım sağladı. Yarışmada, öğrencilerin başarılı ve yaratıcı tasarımları Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Öğr. Gör. Füsun Terzi ve Öğr. Gör. Sezin Dirihan rehberliğinde yarışmaya katılan öğrenciler, demonte temalı oturma elemanları tasarlayarak yarışmanın "mobilite" temasına uygun projeler geliştirdiler. Öğrencilerin yoğun katılımı ve başarıları, bölümün öğrenci projelerini destekleme ve mesleki gelişimi teşvik etme vizyonunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Her yıl Ege İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen "Ezberbozan Tasarım Yarışması", mobilya sektöründe yenilikçi ve sürdürülebilir tasarımların gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Yarışmanın temel hedefi, katma değeri yüksek, çevreye duyarlı ve kullanıcı dostu ürünlerle sektörde inovatif çözümler üretmek. Bu doğrultuda yaratıcı tasarımcıların katkısı büyük önem taşıyor.

Haliç Üniversitesi ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü olarak, öğrencilerimizi bu tür yarışmalara yönlendirmek ve mesleki yetkinliklerini artıracak platformlara katılımlarını sağlamak, eğitim anlayışımızın temel taşlarından biridir. İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen törende, Jüri Özel Ödülü'nü bölüm adına Öğr. Gör. Sezin Dirihan teslim aldı.