Hemşirelik Bölümünün Geleneksel Işık Alma Töreni Gerçekleşti
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Hemşirelik Bölümünün Geleneksel Işık Alma Töreni Gerçekleşti

​​​Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nün birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin ışık alma töreni, Florence Nightingale'i anmak ve onun hemşirelik ışığını yaymak amacıyla, Hemşireler Günü olarak da kutlanan Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs'ta gerçekleşti. Işık alma töreninde, Nightingale'in geceleri gaz lambasıyla hemşirelik mesleğine devam etmesine ve hasta bakımına yaptığı atıfla ışık metafor olarak kullanıldı.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başlayan tören, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gülcan Kendirkıran'ın konuşmasıyla devam etti. Kendirkıran, ışık alma töreninin tarihinden ve öneminden bahsetti. Törende, Hemşirelik (Türkçe) Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman Zengin ve Hemşirelik (İngilizce) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Özer Güçlüel de konuşmalar yaptı. Her iki hocamız da konuşmalarında Florence Nightingale'in modern ve bilimsel hemşireliğin kurulmasındaki rolünü vurguladı.

Tören, öğrencilerin sahnede mumlarıyla ışık almasının ardından, Türkçe ve İngilizce olarak yemin etmeleriyle son buldu.