Haliçliler Mezuniyetlerini Coşkuyla Kutladı
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliçliler Mezuniyetlerini Coşkuyla Kutladı

Haliç Üniversitesi Mezuniyet Töreni, 8-9 Temmuz 2024 tarihlerinde Büyük Konferans Salonunda gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, Mütevelli Heyeti Başkanı M. Naci Topsakal, akademisyenler ve velilerin katılımıyla gerçekleşen tören coşkulu bir atmosfere sahne oldu. Dört oturum halinde düzenlenen mezuniyet töreni boyunca Güzel Sanatlar Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İşletme Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Konservatuvar ve Meslek Yüksekokulu öğrencileri diplomalarını gururla aldılar.

Törenin ilk günü birinci oturumda Güzel Sanatlar Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri diplomalarını alırken ikinci oturumda Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz diplomalarını teslim aldılar.

Törenin ikinci gününün ilk oturumda Konservatuvar, İşletme Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri diplomalarını alırken, ikinci oturumda ise Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz diplomalarını teslim aldılar. Her oturumda, Türk Musikisi bölümü akademisyenimiz Yiğit Deriğa ve bölüm birincisi mezunumuz İdil Aleyna Yıldırım, mezunlarımıza ve ailelerine unutulmaz bir müzik şöleni sundu. 4 oturum sonunda da öğrencilerimiz kep atma heyecanını yaşadılar.

Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, mezuniyet töreninde mezun olan öğrencilere ithafen yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Prof. Dr. İnanç, öğrencilere şu sözlerle seslendi:

Sevgili öğrencilerim, yaşadığınız anın ve sahip olduğunuz değerlerin kıymetini bilin. Doğru zamanda doğru iş yapmanın telaşını hep yaşayın. Yanlış zamanda yapılan doğru işin kıymeti olmadığını aklınızdan çıkarmayın. Sadece doğru yolda değil, aynı zamanda doğru yönde gitmeniz gerektiğini unutmayın. En önemlisi, kendiniz olun ve farkınızı gösterin; bir başkasının kötü bir kopyası olmayın. Eleştirel düşünceye yer verin ancak eleştirinin amacına ulaşabilmesi için gerekli olan şartlara özen gösterin. Eleştiri hakkınızı kullanırken kendi düşüncelerinizi de eleştiriye açın ve kendinizi mutlak doğru olarak tanımlamayın. Kendi alanınızda meslek erbabı olarak toplumda sorumluluklar alacaksınız. Kendi şahsınıza ve ailenize nasıl bir hizmet edilmesini istiyorsanız, siz de muhataplarınıza öyle davranınız. Empati temel kurallarımızdan ve ilkelerimizden birisi olsun. Unutmayalım ki, sorumluluklar ve hakların dengede tutulduğu bir terazi adalet dağıtabilir.

Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Naci Topsakal, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada önemli ve toplumsal konulara değindi. Topsakal, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Mezuniyet, her şeyin bittiği anlamına gelmez. Bilgi tek başına yeterli değildir; derler ki cehalet salt bilgi eksikliğinden kaynaklanmaz. İyi biliyoruz ki çok yüksek bilgi sahibi insanlar cahilce davranışlar içinde olabilirler. Hayatımız, sorumluluklarımız ve görevlerimizle insan olma bilincine ve erdemine ulaşma mücadelesidir. Her şeyden önce özgür kalabilmek, nefsimize, heva ve heveslerimize, boş arzularımıza vurduğumuz tutsaklık kadardır. Ne kadar nefsimizi tutsak altında tutarsak, o kadar özgürüz. Bu sebepten kölelik yalnızca ellere vurulan zincirlerle oluşmaz. Kölelik, algılarla ve reklamlarla gönüllerimize vurulan zincirlerdir. Yeni ders yılımızda çok daha geniş bir öğretim kadrosuyla, kaliteli hocalarımızla çok güzel bir öğretim yılı hazırlık içinde olduğumuzu bildirmek isteriz. Tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mezuniyet Töreninde üniversite üçüncüleri Nurgül Orgo ve Rüya Öner, üniversite ikincisi İrşad Alpaydın ve üniversite birincisi Zeynep Birlik'e ödül ve plaket takdimi yapıldı.

Haliç Üniversitesi birincisi, Fen Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu Zeynep Birlik, yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi:

Ralph Waldo Emerson, 'İnandığınız şeyin peşinden gitmek ve hayal ettiğiniz hayatı yaşamak için cesaret edebildiğiniz sürece başarı kaçınılmazdır' der. Ben inanıyorum ki bugünkü başarımın arkasında gösterdiğim cesaretin büyük bir payı var. Gösterdikleri başarı ve cesaretten dolayı tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Üniversite birincisi olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Öncelikle her zaman yanımda olan aileme teşekkür etmek istiyorum. İlk dersten itibaren 'Edebiyatta yanlış olmaz, düşüncelerinizi ifade edin' sözlerini bize aşılayan, bizi cesaretlendiren, ufkumuzu açan, düşünmemizi ve sorgulamamızı sağlayarak farklı bakış açıları kazandıran, yol gösteren ve bize bir aile sıcaklığıyla yaklaşan hocalarıma teşekkür ederim. Sadece başarılarıyla değil karakterleriyle de bize rol model oldular.

Zeynep Birlik, arkadaşlarına da teşekkür ederek konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüyle bitirdi:

“Hayatta tam mutluluk ve esenlik ancak gelecek kuşakların şerefi, varlığı, esenliği için çalışmakta bulunabilir. Ben inanıyorum ki üniversite hayatında öğrendiklerimizle geleceğimizi şekillendirirken gelecek nesil için daha iyi bir dünya oluşturacağız."

Haliç Üniversitesi'nden mezun olan öğrencilerimizi tebrik eder, kariyerlerinde başarılar dileriz.