Haliç Üniversitesi'nin ARDEB 1005 Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliç Üniversitesi'nin ARDEB 1005 Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı

Haliç Üniversitesi'nin ARDEB 1005 Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı

​​Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğr. Gör. Ezgi Hasret Kozan Çıkırıkçı'nın koordinatörlüğünde yürütülen TÜBİTAK ARDEB 1005 Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı'na başvurusu yapılan "Fiziksel Aktivite Düzeyinin Arttırılmasında Makine Öğrenmesi Modeli Tasarlanmasına Yönelik Algoritma ile Mobil Uygulama Geliştirilmesi ve Fazla Kilolu ve Obez Kadınlarda Etkisi" başlıklı proje desteklenmeye hak kazandı.

Proje ekibinde Öğr. Gör. Ezgi Hasret Kozan Çıkırıkçı ile birlikte Dr. Öğr. Üyesi Altan Alaybeyoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Elif Altıntaş Kahriman ve Öğr. Gör. Mert İlhan yer aldı. Haliç Üniversitesi Ar-Ge ve Proje Koordinatörlüğü de başvurunun geliştirilme ve iyileştirilme sürecine destek oldu.

Proje, obezite ve diğer bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde kilit bir rol oynayan fiziksel aktiviteyi artırmayı amaçlıyor. Bireylerin kişisel ve çevresel özelliklerine göre fiziksel aktivite önerileri sunacak bir algoritma ve kişiselleştirilmiş öneriler sunan bir mobil uygulama geliştirilmesi planlanıyor. Proje, 35-60 yaş aralığındaki fazla kilolu ve obez kadınlar üzerinde yapılacak deneysel bir araştırma ile mobil uygulamanın etkisinin değerlendirilmesini ve elde edilen verilerin makine öğrenmesi modeli geliştirmede kullanılmasını hedefliyor.​