Haliç Üniversitesi’nden Yeni Nesil Mesleklere Tam Destek
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliç Üniversitesi’nden Yeni Nesil Mesleklere Tam Destek

Haliç Üniversitesi’nden Yeni Nesil Mesleklere Tam Destek

​​​

Haliç Üniversitesi, teknoloji ve inovasyon alanında önemli yatırımlarına yenisini daha ekleyerek, FIRST Robotics Competition'ın bu yılki ana sponsorlarından biri oldu.

Amerika'da 31 yıldır FIRST Vakfı tarafından, Türkiye'de ise 2018 yılından bu yana Fikret Yüksel Vakfı tarafından düzenlenen First Robotics Competition, liseli gençler arasında rekabet ve heyecan dolu bir yarışma ile gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde yapılan final maratonuyla son bulan Haliç Regional'a 16 farklı ilden 120'nin üzerinde yerli takımın yanı sıra, 10 farklı ülkeden yabancı takımlar katıldı. Liseli mucitlerin enerji temalı robotları ve stratejileri yarışırken, robotlarda yapay zekânın gücü ve tasarımın özgünlüğü ön plana çıktı. Okulumuz dünyaca ünlü yarışmanın bu yılki ana sponsorlarından biri olarak liseli gençlerin heyecanına ortak oldu.

Haliç Üniversitesi'nden Öğrencilere Burs Desteği


Haliç Üniversitesi, liseli öğrencilerin kendi ekipmanlarıyla geliştirdiği ve endüstriyel süreçlerdeki enerji kullanımına vurgu yapan robotlarının kıyasıya mücadele ettiği yarışmaya katılan takımlarda yer alan toplam 10 öğrenciye burs verme kararı aldı. 5 öğrenciye %100 ve 5 öğrenciye %50 burs veren üniversitemiz, gençlere yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği gibi en çok tercih edilen bölümlerinin yanı sıra 2023'te yeni açılacak olan uzay mühendisliği, uçak mühendisliği  bölümlerinde eğitim imkanı vereceğini açıkladı.

Yarışmanın açılış konuşmasında söz alan Kurumsal İletişim Daire Başkanı Filiz Dağ, ''İnsansı robotlardan cyborg'lara, engelliler için olan robotik çözümlerden robot doktorlar ve hukukçulara, yapay zeka ile donatılmış bir dünya ile karşı karşıyayız. İşte gençlerimizin bu yeni nesil mesleklerin doğduğu sektörün temsilcileri olabilmeleri için onlara destek olmalı ve rehberlik etmeliyiz. Haliç Üniversitesi olarak, gençleri bu alanlarda gelişim göstermeleri için her platformda destekliyoruz.'' dedi.