Haliç Üniversitesi'nden ​​​Türkiye'nin İlk Akademik "Yapay Zeka ve Robotik" Bursu !
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliç Üniversitesi'nden ​​​Türkiye'nin İlk Akademik "Yapay Zeka ve Robotik" Bursu !

Haliç Üniversitesi'nden ​​​Türkiye'nin İlk Akademik "Yapay Zeka ve Robotik" Bursu !

​​​​​​Türkiye'de ilk kez “Yapay Zeka ve Robotik" bursu başlıyor! Tüm dünyayı etkisi altına alan Yapay Zeka ve Robotik rüzgârı böylelikle üniversitemiz ile birlikte akademik yaşamda karşılık buluyor.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de ilk kez verilen Metaverse burs programını hayata geçiren üniversitemiz, bu yıl bir ilke daha imza attı. 'Yapay Zeka ve Robotik Bursu ile Staj ve Sertifika Projesi' ile farklı bir bursla daha üniversite adaylarına eğitim imkanı sağlayacak. Robotik, yazılım, bilgisayar, elektrik-elektronik, makine ve endüstri mühendisliği, endüstriyel tasarım, yönetim bilişim sistemleri ve işletme alanlarında başarı elde eden, ürün geliştiren ve içerik üreten adaylar, okulumuzda yüzde 100'e varan oranlarda eğitim bursu kazanabilecekler.

Çalışma için toplam kontenjan, ilgili bölümler için 50 öğrenci olarak hedeflenirken, bu alana yaklaşık 15 milyon TL'lik yatırım yapacak olan üniversitemiz, gençlerin geliştireceği yapay zeka ve robotik uygulamalarla kendi Yapay Zeka ve Robotik ekosistemini geliştiren ilk üniversite olarak adını ilk sıralara yazdırmaya hedefliyor. Burs aynı zamanda Türkiye'nin ilk “Akademik Yapay Zeka ve Robotik Bursu" olma özelliğiyle de büyük bir önem taşıyor.

​​​
Tür​kiye'nin İlk Akademik Yapay Zeka ve Robotik Bursu Haliç Üniversitesi'nden!

Adayların başarı gelişimine göre her sene güncellenecek olan burs oranı, ilgili fakülte ve meslek yüksekokullarında önceliğin verileceği yazılım, bilgisayar, elektrik – elektronik, endüstri, makine mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri, işletme, endüstriyel tasarım programları olması kaydıyla, adayın başarılı projesi gözetilerek; iki ve dört yıllık tüm programları kapsayabilecek.

​Gerçekleştirdiğimiz iş birliğine ilişkin açıklamalarda bulunan AKINSOFT ve AKINROBOTICS Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür AKIN ise;

Yapay zeka ve robot teknolojisinin günümüz dünyasında sağladığı hızlı gelişimi heyecan ve merakla takip ederken, AKINROBOTICS ailesi olarak ülkemiz adına bu alana katkı sağlıyor olmaktan ayrıca onur duyuyoruz. Haliç Üniversitesi'nin sağlayacağı yapay zeka ve robotik bursunun yanı sıra iş birliğimiz kapsamında gençlerimize, staj ve sertifika programları ile yapay zeka ve robotik alanında kariyer imkanı sunacağız.

​diyerek sözlerini noktaladı.​​