Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliç Üniversitesinden Büyük Dönüşüm Hamlesi: Kalite ve Dijitalleşme Yolunda Önemli Adım

​​​​Haliç Üniversitesi ​Rektörümüz Prof. Dr. Nihat İNANÇ başkanlığında gerçekleştirilen toplantılarda önemli bir adım atarak Kalite Güvencesi, Akreditasyon ve Dijital Dönüşüm Yönergesi'ni onayladı. Bu yönerge, üniversitenin sistem ve bileşenlerinin kalite güvence sistemlerinin kurulması ve dijital dönüşüm sürecini hızlandırmayı hedefliyor.

Yönerge sonrası yapılan toplantıda alınan kararlar doğrultusunda kurulacak olan Kurul; başkan, başkan vekili, başkan yardımcıları, üyeler, danışmanlar ve raportörden oluşacak ve görev yapacak personel Rektör tarafından belirlenecek. Kurul bünyesinde aşağıdaki komisyonlar oluşturulacak:

• Bütünleşik Kalite Yönetimi Komisyonu
  • Dijital Dönüşüm Komisyonu
  • Bilgi Yönetimi Komisyonu
  • Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın Komisyonu
  • Eğitim ve Öğretim Komisyonu
  • Ticarileşme, Teknoloji Transferi, Patent, Fikri Mülkiyet ve İş Birlikleri Komisyonu
  • Uluslararasılaşma Komisyonu
  • Veri Analitiği ve Ölçme-Değerlendirme Komisyonu
  • Mevzuat Komisyonu
  • Toplumsal Faaliyetler Komisyonu
  • İnsan Kaynakları Komisyonu
  • Başvuru ve Şikâyet İzleme Komisyonu
  • Kalite ve Akreditasyon Komisyonu

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat İNANÇ, "Bu yönergeyle birlikte, üniversitemizin kalite güvencesi sistemlerini güçlendirecek ve dijital dönüşüm sürecini hızlandıracağız. Hedefimiz, 1 yıl içinde üniversitemizi akredite etmek ve QDMS (Kalite Doküman Yönetim Sistemi)'i hayata geçirmek." dedi.

Mütevelli Heyeti Başkanımız Mehmet Naci Topsakal, toplantıda yaptığı konuşmada, "Kalite, akreditasyon ve dijitalleşme konularının üzerinde bu zamana kadar bu kadar ciddi durulmuyordu. Şimdi bu çalışmaların hız kazanmasını görmek beni heyecanlandırıyor ve bu süreçte görev alan hocalarımızı görmekten ayrıca mutluluk duyuyorum." ifadelerini kullandı.