Haliç Üniversitesinde Yeni Dönem Oryantasyon Programlarıyla Başladı

Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliç Üniversitesinde Yeni Dönem Oryantasyon Programlarıyla Başladı

​​​​​​Haliç Üniversitesi, yeni eğitim-öğretim yılına başlarken, üniversiteye yeni katılan öğrenciler için oryantasyon programı düzenledi. İki gün süren bu program, öğrencilerin üniversite hayatına uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla çeşitli bilgilendirme ve tanıtım etkinliklerini içerdi.

Oryantasyonun ilk gününde, fakülteler ve bölümler öğrencilere ayrıntılı bir şekilde tanıtıldı. Her fakülteden akademisyenler, öğrencilere kendi alanlarının sunduğu olanaklar, ders içerikleri ve akademik takvim hakkında bilgi verdi. Böylece yeni başlayan öğrenciler, akademik yapıyı ve beklentileri daha yakından tanıma fırsatı buldu.

İkinci gün ise öğrencilere, idari birimlerin tanıtımı yapıldı. Öğrenciler, üniversitenin Kütüphane, Öğrenci İşleri, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı gibi birimlerinin işleyişi hakkında bilgilendirildi. Bu sayede öğrenciler, üniversitedeki kaynakları nasıl kullanabilecekleri ve karşılaşabilecekleri idari süreçleri nasıl yönetebilecekleri konusunda bilgi sahibi oldular. Ayrıca, merak ettikleri soruları doğrudan akademisyenler ve idari yetkililerle birebir görüşmeler yaparak sorma fırsatı elde ettiler.

Fakülteler ve idari birimlerin tanıtımının yanı sıra, öğrenci kulüpleri de kurdukları stantlarla yeni arkadaşlarına merhaba dedi. Kafeler Sokağı'nda yapılan etkinlikler renkli anlara sahne oldu. Öğrenciler bu alanda, üniversitenin sosyal ve kültürel yapısını yakından tanıdı.