Haliç Üniversitesi Tıp Fakültesi 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı
Skip Navigation LinksHaliç Üniversitesi Haberler Haliç Üniversitesi Tıp Fakültesi 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı

Haliç Üniversitesi Tıp Fakültesi 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı

Haliç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin düzenlediği 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği, dekanlar ve bölüm başkanlarının katılımıyla gerçekleşti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini anlatmak için konuşmalar yapıldı.

Tıp Fakültesi Dekanı Ece Salihoğlu, konuşmasına 14 Mart'ın doktorlar ve doktor adayları için ne anlam ifade ettiğini açıklayarak başladı. Hikmet Boran'ın, işgal altındaki İstanbul'un modern tıp fakültesinde öğrenim gören ve işgale karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koyan 3. sınıf bir tıp öğrencisi olarak çok önemli ve derin bir hareketi başlattığını vurguladı. Boran'ın, 14 Mart'ın tıp eğitiminin modern okullarının inşa edildiği bir tarih olmadığını belirtmesi ve aynı zamanda 1919 ruhunun canlandırıldığı bir gün olduğunu ifade etmesi dikkat çekti. Türk hekimleri ve tüm sağlık çalışanlarının, akıl ve bilim rehberliğinde vicdanları ve şefkatleriyle hareket ederek kendilerine bir yol çizmek zorunda oldukları tavsiyesini geleceğin doktorlarına ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlik, Sağlık Bilimleri Fakültesi dekanı İrfan Papila'nın konuşmasıyla devam etti. Papila, tıp fakültesi öğrencisiyken deneyimlediği tıp bayramını anlatarak tüm hekimlerin Tıp Bayramını kutladı.

Program, Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Kemal Altaş'ın tüm hekimlerin Tıp Bayramını kutlayarak, geleceğin doktorlarına zorluklara rağmen hedeflerinden ayrılmamaları tavsiyesini vermesiyle devam etti. Konservatuvar öğrencilerinin konser dinletisinin ardından program sona erdi.​